Taşeron işçiler kadro talepleri için eylem yaptı

Taşeron işçiler kadro talepleri için eylem yaptı
Dev Sağlık İş Sendikası Samsun Şube üyeleri, hastanelerde çalışan taşeron işçilerin kadroya alınması talebiyle Gazi Devlet Hastanesi önünde eylem yaptı.

Hastanelerde çalışan taşeron işçilerin kadroya alınmasını talep eden sendika üyeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı aleyhine slogan attı.

Eylemci grup adına konuşan Dev Sağlık İş Sendikası Samsun İl Temsilcisi Yüksel Arslan, "Muvaza davalarını kazandık. Ama söz uygulamaya gelince, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bırakın yargı kararlarını uygulamayı, hastanelerde çalışan tüm taşeron işçilerin sağlık işçisi olarak değil de nakliye, turizm, inşaat, genel hizmetler gibi iş kollarında hileli bir şekilde gösteriyor. Şirketlere talimat vererek bu işlem yapılıyor. Özellikle son günlerde yapılan taşerona müjde haberleri içerisinde yapılanlar aldatmacadır. Hastanelerde iş koluyla alakalı olmayan sendikalar sözüm ona toplu sözleşme adı altında taşeron işçileri sendikasına üye yapıyor. Kazanılmış yargı ve mahkeme kararlarının üstü bir kalemde çizilmek isteniyor." dedi.

Kamuda en fazla muvazaa kararlarının hastanelerde çıktığını belirten Dev Sağlık İş Sendikası İl Temsilcisi Yüksel Arslan, "Yani bunun adı büyük bir oyundur. Hastanelerde çalışan taşeron işçilerin asıl hakkı kendi iş kolunda kadrolu çalışmaktır. Şimdi sendika bürokrasisini ortak ederek diyorlar ki; 'Hayır siz sağlık işçisi değilsiniz. Yargı karar verse bile siz bizim belirlediğimiz iş kolundasınız. Çünkü biz böyle istedik, böyle olacak.' Bu dayatma ve algı değiştirme girişimidir. Hem sendika seçme hakkımızı elimizden almaya çalışıyorlar, hemde sağlık işçisi kimliğimizi. Siz istediğiniz kadar bizi yok sayın, görmezden gelin! Biz varız' Hastalarımızın bakımını, tedavisini yaparken varız! Ameliyathane de, yoğun bakımda, servislerde, laboratuvarda varız. Hastaneye ilk ayak bastığında hastaları karşılayan, kayıtları yapan, kanlarını taşıyan, röntgenlerini çeken, hastaneleri steril hale getiren, biziz! Sendikalar yasasında; 'Asil iş neyse yardımcı işlerde o iş kolundadır' maddesine rağmen. Bu baskıcı ve dayatmacı zihniyete yeşil ışık yakanlar taşeron sağlık işçilerine hesap verecektir." diye konuştu.

Eylemci grup açıklamanın ardından sessiz bir şekilde dağıldı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum