Taşçı’dan turizm atılımı.

Taşçı’dan turizm atılımı.
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 2015 yılında ilçenin turizm anlamında gelişmesi için önemli hamleler yapmaya hazırlandıklarını ifade ederek...

Hayata geçireceğimiz projelerle Atakum İlçesinin bölgede turizm cazibe merkezi haline gelmesini hedefliyoruz” dedi.


Atakum İlçesi'nde 2015 yılında önemli turizm hamleleri yapmaya hazırlandıklarını söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, bölgede ilklere imza atacaklarını kaydetti. Seyir Tesisleri ve Moteller projesiyle ilgii ciddi aşamalar kaydettiklerini belirten Başkan Taşçı, Yayla Konaklama Tesisleri ile hem yerli hem de yabancı turistleri ilçeye çekmek istediklerini söyledi.

'PROJELERE START VERİLİYOR'
Atakum İlçesinin sadece sahilden ibaret olmadığını ifade eden Başkan Taşçı, özellikle yüksem kesimlerde yer alan doğa ve doğal yaşamın inanılmaz değerli ve güzel olduğunu belirterek, "Atakum'u turizm alanında bir çekim merkezi yapabilmek için sahil kadar doğa turizmine de önem vermemiz gerekiyor. Doğa turizmine yönelik projelerimiz için hazırlıklarımız son hızla devam ediyor. 2015 yılında başta doğa turizmi olmak üzere ilçemizi cazibe merkezi haline getirecek bir çok projemizin startını veriyoruz. Atakum, turizm alanında sadece ilimizin değil, ülkemizin çok önemli bir değeri olacak potansiyele sahiptir. Hayata geçireceğimiz projelerimizle turizm dendiğinde akla gelen yerleşim merkezlerinden biri olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

SEYİR TESİSLERİ VE MOTELLER PROJESİ
Turizmin gelişmesi için sağlam projelerle hareket edilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Taşçı, “2015 yılı planlamamız içerisinde önemli turizm atakları var. Bunlardan ilki Seyir Tesisleri ve Moteller projesidir. Bu proje ilçemizin güney kısımlarında şehir ile deniz manzaralı iki noktada hayata geçirilecek. Restaurant ve motel hizmetinin verileceği projede ayrıca halkın kullanımına açık ve kapalı havuzların bulunduğu bu proje ile istihdamın arttırılmasına ve turizmi canlandırarak ilçenin gelişimine hizmet etmesi amaçlanıyor. İlçemizin turizm alanında ilerlemesi ancak böyle projelerin hayata geçmesiyle mümkün olacaktır” dedi.

YAYLA KONAKLAMA TESİSLERİ
Köylerin kalkınmasına katkı sağlamasını planladıkları Yayla Konaklama Tesisleri projesiyle halka şehrin stresinden uzaklaşma imkanı sunacaklarını kaydeden Başkan Taşçı, “Atakum İlçesinin güney tepelerinde oluşturulacak olan yayla konaklama evleri, bungalov tipi evler ve Osmanlı mimarisine uygun kervansaraylardan oluşacak. Bu proje ile turizmin gelişmesini ve köylerin kalkınmasına katkıda bulunmasını amaçlıyoruz. Öte yandan iş hayatının stresini yaşayan vatandaşlarımızın aileleri ile birlikte keyifle zaman geçireceği huzurlu bir tesis olarak planlanan projemiz, ilçemizi yerli ve yabancı turistleri çeken bir merkez haline getirecek. Hayata geçireceğimiz projelerle Atakum İlçesinin bölgede turizm cazibe merkezi haline gelmesini sağlayacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.