TAŞÇI'DAN SERT CEVAP

TAŞÇI'DAN SERT CEVAP
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’dan, CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akçagöz’ün açıklamalarına çok sert yanıt

HEM KOMİK HEM RİYAKARSINIZ

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’dan, CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akçagöz’ün açıklamalarına çok sert yanıt. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz Gecesi havaalanında, FETÖCÜ subayların eşliğinde kendince güvenli bir eve giderek, tankların mermilerin, havadan atılan bombaların altında Şehit ve Gazi olan bu milleti çayını yudumlayarak TV’den izlediğini belirten Taşçı, Akçagöz’e hitaben “Peki sen neredeydin” diye sordu.

KOMİK DURUMA DÜŞÜYORSUNUZ

15 Temmuz süreci başladığı andan itibaren vatandaşlarla birlikte sokaklarda milli irade ve demokrasi için mücadele ettiklerinin altını önemle çizen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “ Atakum Belediyesi, projeler, hizmetler ve sosyal sorumluluk projeleri ile ilerledikçe ve vatandaşıyla arasında ki bağı güçlendirdikçe özellikle son zamanlarda düzenli olarak mesnetsiz ve aslı astarı olmayan saldırılara maruz kaldığını hem yapanlar adına üzülerek hem de kendi adımıza doğru yolda olduğumuzu anlayarak görmekteyiz. Her zaman ki çamur at izi kalsın mantığından hareket ederek siyaset üretmeye çalışan bu arkadaşları, biraz da vatandaşın, milletin, şehrimizin ve özelinde ilçemizin yararına olacak olumlu işlere kafa yormalarını öneriyorum. Bırakın artık iftira atmayı, çamur atmayı, kendinizin bile inanmadığı yalanları bir işmiş gibi pazarlamayı. Farkında değilsiniz ama komik oluyorsunuz. Bu kadar komik durumlara düşmenize inanın benim bile gönlüm razı olmuyor” diye konuştu.

LİDERİN ÇAY İÇİYORDU, SEN NEREDEYDİN

Bu şehirde 15 Temmuz Destanın Kahramanı olan her bir vatandaş, o gece kimlerin dışarda, sonrasın da kimlerin bu mücadelenin içinde olduklarını çok iyi bildiklerini belirten Taşçı, “ Senin liderin havaalanında FETÖCÜ subayların eşliğinde kendince güvenli bir eve giderek, tankların mermilerin, havadan atılan bombaların altında Şehit ve Gazi olan bu milleti çayını yudumlayarak tv den izliyordu. Bu millet her görüşten vatandaşlarımızla birlikte sokaklarda ölüme koşarken, hadi hiç değilse liderini biliyoruz, TV karşısında çay içiyordu, peki ama sen neredeydin. Ne yapıyordun. Kiminleydin. Şimdi geçmiş karşıma tutuklanan bir belediye personeli üzerinden beni sorgulama haddini kendinde buluyorsun. İshak Taşçı sadece 15 Temmuz değil, liderimiz bu mücadeleyi başlattığı andan itibaren bu mücadelenin her kademesinde bazen bir nefer, bazen bir vatandaş, bazen davasının adamı ve bazen de belediye başkanı olarak hep ve aralıksız olmuş ve olmaya devem etmektedir. Oturduğunuz yerden masa başı metinler yazarak siyaset yapmak ancak size ve sizin gibi düşünenlere yakışır” dedi.

CHP’Lİ MECLİS ÜYELERİ DE ONAY VERDİ

Bahsi geçen belediye personelinin yaklaşık 3.5 yıldır taşören işçi olarak görev yaptığını belirten Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “15 Temmuz Sürecinin hemen sonrasında belediyede görev alan bütün personelin listesinin OHAL Valiliğine vererek örgüt ve örgütle bağlantılı bulunan bütün unsurlarla ilgili bir bağlarının olup olmadığına dair bilgi istenmiştir. Yaptığımız her görevlendirme öncesinde gerek maliye bakanlığı, gerek içişleri bakanlığı ve ilgili bütün kurumlardan görev verilmesi düşünülen personelle ilgili her zaman rapor talep edilmiştir. Söz konusu bu personel geçtiğimiz ay CHP’li meclis üyelerinin katkılarıyla oy birliği sağlanarak sözleşme aldığını ayrıca herkesin dikkatine sunuyorum. Tutuklama kararına kadar hakkında olumsuz bir bilgi ve rapor gelmeyen bu personelin, yapılan soruşturma da gelinen aşamada neticesinde olumsuz unsurlar bulunarak tutuklanmasını ise, ne bizim ne de o gün oy vererek sözleşme almasına onay veren CHP’li meclis üyelerinin bilme şansı yoktur. Devlet araştırır bulduğu deliller kapsamında bir karar verir ve mahkemeye sevk eder. Bizler bu delillere bakarak derhal bir karar alırız ki sunulan deliller ışığında bahsi geçen personelin iş akdi, mahkeme kararı dahi beklenmeden derhal sonlandırılmıştır” şeklinde konuştu.

FİLM İZLER GİBİ İZLEDİNİZ

 Yapılan tutuklama ve göz altılardan rant sağlamaya çalışanlar olduğunu üzülerek gördüğünü ifade eden Taşçı, “Kendi görüşlerinden olan birileri tutuklandığında bize ve bu mücadeleyi veren kurumlara demediklerini bırakmamışlar, yürüyüşler protestolar düzenlemişlerdir. Şimdi ise kendi dönemimizde işe alınan bir personel üzerinden mücadelemize dil uzatacak kadar riyakar bir tutum içerisine girmişlerdir. Siz hem komik hem de riyakarsınız. Ben gönül verdiğim, ömür verdiğim, mücadele etmekten tek bir an bile geri durmadığım bu davaya hizmet etmeye devam edeceğim. Sizler ise kendi görüşünüzden kendi partinizden birilerine dokunulduğun da hakaretler ettiğiniz hükümete ve liderimize, işinize geldiği zaman övgüler yağdıracak ve bunu kendinize yedirecek kadar siyasi etikten uzak bir yapıdasınız. FETÖ ile mücadele konusunda örnek olmuş olan ne kurumumuza ne şahsıma mesnetsiz suçlamalar yaparak bir sonuca varamazsınız. Sizler TV karşısında elinizde çayınızla film gibi izlediğiniz bu destanı, işinize geldiği gibi ne kullanabilir ne de sulandırabilirsiniz. Bu mücadele, devletin bütün kademelerinden FETÖCÜ ve FETÖ seviciler yok olana kadar devam edecektir. Bu açıklamayı söylediklerinizi dikkate aldığım için değil, 15 Temmuz Destanının Kahramanlarına olan saygımdan yaptığımı da herkesin bilmesini istiyorum ” diye konuştu.

BİRAZ CİDDİ OLUN

CHP’nin masa başında oluşturduğu bilgi ve belgeden uzak bu tutumunu en hafif tabiri ile basit bulduğunu ifade eden Taşçı, “ Kendilerini biraz olsun ciddiyete ve bulundukları makama saygıya davet ediyorum. Süreç başladığı andan itibaren devletin kurumları ile yaptığımız yazışmaları kamuoyunun bilgisine sunuyorum. 03/08/2016 tarihinde il olağanüstü Hal bürosuna bütün belediye personelimizin listesi sunulmuş, yine aynı tarihte Samsun Valiliği İl Dernekler Müdürlüğünden taşören personellerimizle ilgili bilgi istenmiş, 29/09/2016 tarihinde Maliye bakanlığından bilgi istenmiştir. Yönetmeye talip oldukları yerlerin bir ciddiyet gerektirdiği ve devletin kurumları olduğunu hatırlarlar belki bu sayede. Dosyaları gördükten sonra basına yapacağı açıklamayı ise merakla bekliyor olacağım. Biraz ciddi olun. Bu güne kadar belediye personeli olan on kişi KHK’ya göre ihraç edilmiş, bunlardan göreve iade olanlar olduğu gibi iade edilmeyenlerde olmuştur. Halen daha iki personel ise açığa alınarak görevden uzaklaştırılmıştır. Konu vatansa geri kalan her şey teferruattır. Konu, hainlerin hak ettiğini bulması ise verilecek canımız fedadır. Ve bu söylediklerimiz bizde ispatlıdır. Herkesin gözü önündedir. Bu uğurda kimsenin gözünün yaşına ne devlet bakar ne de biz bakarız. Bu mücadeleyi yaparken rozet ayrımı yapılmaz. Suçu olan kim olursa olsun gereğini önce biz yaparız, yapmışız ve yapmaya devam edeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum