Taşçı'dan 'Baykuş' Ziyareti

Taşçı'dan 'Baykuş' Ziyareti
Baykuş Kitap Kulübü üyeleriyle buluşan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Kitap okuma alışkanlığı yerini teknoloji bağımlılığına bıraktı.

Kitapların yeniden en iyi dostlarımız olmasını sağlamalıyız" dedi.

"KİTAPLARI İNSANLARIMIZA YAKLAŞTIRACAĞIZ"

Baykuş Kitap Kulübü adıyla aynı çatı altında toplandıklarını söyleyen Osman Kara, yeni nesillerin kitaplarla kucaklaşmasını sağlayacak projelerle ilgili hazırlık içerisinde olduklarını kaydetti. Grubun üyesi Melike Aydın ise projelerinden bahsederek, "Kitap farkındalığı oluşturmak üzere bir çok projemiz var. İnsanlarımız kitaplardan uzaklaşıyorsa biz de kitapları insanlarımıza yaklaştıracağız. Bu kapsamda şehrin muhtelif noktalarında, yoğunluğun olduğu bölgelere kütüphaneler yerleştirmeyi hedefliyoruz. Atakum Belediyesinden bu anlamda gelecek destek de son derece önemli" diye konuştu.

"ÇOCUKLARIMIZI KİTAPLA DAHA ÇOK BULUŞTURMALIYIZ"

Kitap okumanın önemine dikkat çeken Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, özellikle yeni nesillerin sürekli gelişen teknoloji karşısında kitaplardan koptuğunu belirterek, "Kitap okumak düşünce ufkunu geliştirir, kişilerin olaylara bakış açısını, onu irdeleme, analiz etme şeklini geliştirir. Bu başlıklar altında insan zihnine ve gelişimine bu denli büyük katkıları olan kitap okumak, günümüzde maalesef ki teknoloji karşısında kan kaybediyor. Çocuklarımız kitap okumak yerine internette vakit geçiriyor. Araştırmak yerine araştırılmış hazır bilgileri yine internet üzerinden alarak öğrenmeden yetişiyor. Bu anlamda bir şeyler yapmalı, çocuklarımızı kitaplarla daha çok buluşturmalıyız. Kitap okuma alışkanlığı yerini teknoloji bağımlılığına bıraktı. Kitapların yeniden en iyi dostlarımız olmasını sağlamalıyız. Hayata geçireceğiniz projeler beni heyecanlandırdı. Elimizden geleni yapar, projelerinize destek olarak kitap sevgisini daha geniş alanlara yaymanıza katkı sağlamaktan gurur duyarız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.