Taşçı'dan 'algıcılara' tepki..

Taşçı'dan 'algıcılara' tepki..
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'nın, bir kaç gündür gündemde tutulmaya çalışılan 'seçim akşamı konuşmasına' dair açıklama yaparak, "Ben o konuşmada, bu seçimin kazananı Türkiye olmuştur dedim.

Bu seçimin kazanını millet olmuştur dedim. Sandıktan demokrasi çıkmıştır. Benim için sandıktan çıkan sonucu kabul eden saygı duyan herkes baş tacıdır. Ama demokrasiye inanmayan, ötekileştiren, ayrıştıran, küçük gören, hakir gören, hakaret eden, yakıp yıkan kim varsa çapulcudur, zibididir" dedi.

 

1 Kasım seçimi akşamında partililere yönelik yaptığı konuşmayla bir algı operasyonu yapılmak istendiğini kaydeden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Hayatımın hiç bir evresinde nefretle, kinle veya yok sayarak yürümedim. Tüm siyasi görüşlere saygım var. Birileri bunu bozmaya çalışıyor ama güçleri yetmez" diye konuştu.

BUNLAR ESKİ TÜRKİYE ADETLERİ
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 1 Kasım seçimlerinin hemen ardından yapmış olduğu bir konuşmadan, bazı yerlerin cımbızla alınarak, bir algı operasyonu yapılmaya ve insanların yanıltılmaya çalışıldığını söyledi. Bahsi geçen açıklamanın geçtiği videonun önünde ve arkasında yapılan konuşmaların yer almamasını ise yapılmak istenen algı operasyonu nedeniyle olduğunu düşündüğünü ifade etti.

Eski TÜRKİYE MERAKLILARI VAR
Bu güne kadar gerek siyasi ve gerekse sosyal yaşamında asla ayrıştırıcı biri olmadığını özellikle altını çizen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Durumdan vazife çıkaranlar olduğunu görüyorum. Bahsi geçen konuşmamda ne MHP ne de CHP adı ya da iması dahi geçmezken, bu partileri işin içine çekmek isteyen eski Türkiye meraklılarını görüyorum. O konuşmam da hiçbir partiye ya da farklı düşünceye ait birilerine gönderme yapmadım. Benim siyasi yaşantım oldukça şeffaftır. Söylemek istediğimi, kalbimden geçeni söylerim. Ama o konuşmada ne bir parti ne de partili ismi geçmemiştir. Buradan hareketle söylediklerimi ayrıştırmak, ortamı germek, ötekileştirmek için kullanan herkesi daha dikkatli olmaya davet diyorum" diye konuştu. 

KONUŞMANIN TAMAMI YOK
Belediye başkanı olmadan önce de Atakum’da yaşadığını ifade eden İshak Taşçı, "Ben iyi bir Atakumluyum. Samsunluyum. Ben hiçbir seçim sürecinde ötekileştiren olmadım. Proje konuştum, hizmet konuştum. İlçemde hangi siyasi görüşten olursa olsun, birçok arkadaşım, dostum var. Bir birbirimize her zaman saygı duymuşuz, duymaya da devam edeceğiz. Buradan hiçbir çekince içinde olmadan açıklıyorum. Bunu bozmaya kimsenin gücü yetmez. Birbirine saygı duyduktan sonra hiçbir görüşten rahatsızlık duymayız. Ayrıca belirtmekte de fayda olduğunu düşünüyorum. Bu konuşmanın tamamı neydi. Başında ve sonunda ne söylendi. Yaklaşık 30 dakikalık bir konuşmanın neden sadece 2 dakikası yayınlanıyor. Ve neden bir kısım çevreler tarafından siyasi partiler işin içine çekilmesi için özel bir çaba harcanıyor" şeklinde konuştu.

GEÇMİŞİMİZ OSMANLI, GELECEĞİMİZ CUMHURİYET
Yapılan konuşma içerisinden cımbızla alınan kelimeler üzerinden yapılan açıklamaları da hayretle takip ettiğini belirten Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Konuşmak için konuşmamak lazım. Bizim Osmanlı lafımızdan rahatsız olanlar olmuş. Ancak hem rahatsız olmuşlar hem de bizi teyit etmişler. Osmanlı çocukları demek, Cumhuriyeti yok saymak değildir. Kendi söylemleriyle madem Osmanlı ‘bizim geçmişimiz’, neden rahatsız oldunuz. Bizim için Ulu Önder Atatürk’ de bir Osmanlı Torunu ve Paşasıdır. Cumhuriyetimizin kurucusudur. Kendi söylemlerinde bile çelişenler, topluma yönelik açıklama yaparken biraz daha ciddi olmalıdır. Nasıl ki Osmanlı bir partinin geçmişi değilse, Cumhuriyet’te bir partinin tekeli altında değildir. Biz, geçmişi Osmanlı, geleceği Cumhuriyet ile yaşıyoruz. Bunu da lafla değil, icraatla her zaman ortaya koyuyoruz" dedi.

NEFRET VE KİNLE YÜRÜMEM
Gündemi kendi işlerine geldiği gibi oluşturmak isteyenler olduğunu gördüğünün altını çizen Taşçı, "Videonun başını sonunu izlemeden niyet okuyanlar var. Bunlar eski Türkiye’nin adetleri, bunlar eski oyunlar. Bunu yapanların körüklemeye çalıştıkları ve olayı vardırmak istedikleri nokta, asla benim olmayacağım bir noktadır. Ben hayatımın hiç bir evresinde nefretle, kinle, yok sayarak yürümedim, yürümemde. Ben hizmetle, projeyle, ben insanlığımı ve vicdanımı asla unutmadan yürümeye gayret ediyorum. Buradan açıkça söylüyorum. Ben o konuşmada, bu seçimin kazananı Türkiye olmuştur dedim. Bu seçimin kazanını millet olmuştur dedim. Sandıktan demokrasi çıkmıştır. Benim için sandıktan çıkan sonucu kabul eden saygı duyan herkes baş tacıdır. Ama demokrasiye inanmayan, ötekileştiren, ayrıştıran, küçük gören, hakir gören, hakaret eden, yakıp yıkan kim varsa çapulcudur, zibididir. Ve bunu yapan kim varsa, partisi amblemi olmaksızın böyledir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.