Taşçı, ATA’yı andı..

Taşçı, ATA’yı andı..
Ölümünün 77. Yılında Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla andıklarını belirten Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nden alıntı yaparak, “Atamızın mirasının koruyucusuyuz.

Bu anlamda muhtaç olduğumuz kudretin, damarlarımızdaki asil kanda mevcut olduğunu çok iyi biliyoruz” dedi.


Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümünde yayınladığı mesajında, “Türk Milletinin geleceği adına başlattığı mücadeleleri zaferlerle sonuçlandırarak bizlere toprak bütünlüğümüzü, cumhuriyetimizi armağan eden Atamızı saygıyla anıyoruz” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını milletine adamış bir deha olduğunu ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Yok edilmek, tarihe gömülmek istenen ulusumuzu, büyük bir mücadelenin içerisine sokan ve yorgun bir milletten güçlü bir devletin ortaya çıkmasını sağlayan Mustafa Kemal Atatürk, gerçek bir dehadır. Böylesi önemli bir askerin, devlet adamının, mücadeleci ruhun milletimiz için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Hayatını milletine adamış ve bugün sahip olduğumuz değerli hazinemiz Türkiye Cumhuriyetini bizlere emanet eden Atamızı, silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun saygıyla, sevgiyle ve minnetle anıyoruz” dedi.

Atatürk’ün en büyük mirasının Türkiye Cumhuriyeti olduğunu kaydeden Başkan Taşçı, “Cumhuriyetimizin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere vasiyeti de cumhuriyetimizin korunması yönündedir. Cumhuriyet’in ilelebet yaşatılması ve milli iradenin ve milli egemenliğin her şart altında korunması her Türk vatandaşının görevidir. Dili, ırkı, mezhebi ne olursa olsun, Türk vatandaşı olan herkes, Atatürk’ün eserlerinin yaşatılması noktasında sorumluluk sahibidir. Bu sorumluluğun bilincinde bir belediye başkanı olarak, Atamızın mirasının koruyucusu olacağımın bilinmesini isterim. Bu anlamda muhtaç olduğumuz kudretin, damarlarımızdaki asil kanda mevcut olduğunu çok iyi biliyoruz” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.