TARIM DA EN AZ NEFES KADAR ÖNEMLİ

TARIM DA EN AZ NEFES KADAR ÖNEMLİ
İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, tarımın öneminin her geçen gün daha da artacağını söyleyerek, "Savunma sanayimiz ne kadar stratejikse, sağlıkta solunum cihazı-maskeler ne kadar stratejikse, gıda da en az onlar kadar stratejik ve gerek destek verilmelidir" dedi.

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, eğer gerekli tedbirler alınmaz, çiftçiye yeterli destek verilmez ise ilerleyen günlerde gıda sorunuyla karşı karşıya kalınabileceğini belirtti. "Çiftçilerimizin girdileri bir an önce desteklenmeli" diyen Yaşar, mecliste yaptığı konuşmada virüs salgını sebebiyle zor günlerden geçildiğini hatırlatarak, "Birçok sektörde sıkıntı var. Peyderpey aşılmaya çalışan sorunların çözümünde yeterli adımlar atılamıyor. Tarıma gereken önem ve destek bir an önce verilmezse ciddi sorunlarla karşılaşabiliriz" diye konuştu.

tarim-da-en-az-nefes-kadar-onemli.JPG

"HARCAMALARIMIZIN ÖNEMLİ BİR KISMI GIDA"
Çiftçinin ekim zamanı geldiğinin altını çizen Yaşar, konuşmasını şu ifadelerle devam ettirdi: "Çiftçimize bugüne kadar sağlanan destekler tabi ki önemlidir. Ancak ekim zamanı başladı ve bu konuda daha ileri adımlar atılmalı. Çiftçilerimizin girdileri de mutlaka desteklenmeli. Savunma sanayimiz ne kadar stratejikse, sağlıktaki o gördüğünüz solunum cihazı ne kadar stratejikse, o maskeler ne kadar stratejikse, gıda da en az onlar kadar stratejik. Bugün harcamalarımızın önemli bir kısmının gıda olduğunu söylememe gerek yok. Elimizdeki stoklar bizi götürüyor olabilir; ancak biz tarımda çok ciddi ithalatla karşı karşıyayız. Burada tek tek bunları sıralamayalım. Çiftçinin girdilerini de desteklemeliyiz; mazot fiyatını, gübre fiyatını özellikle ham maddeye katkı sağlayalım ki gıda güvenliği açısından ülkenin önümüzdeki günlerde çok ciddi problemleri olmasın."

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.