TARİHİ YAPI YOK OLUYOR!

TARİHİ YAPI YOK OLUYOR!
Samsun’da en son Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi olarak kullanılan Hamidiye Canik Gureba Hastanesi'nde önceki gece belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Aynı tarihi binada daha önce de 4 kez yangın çıktığı göz önüne alındığında tarihi binaya hiçbir kurumun sahip çıkmaması şaşkınlıkla karşılanıyor.

NE ZAMAN SAHİP ÇIKILACAK?
Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan eski Ruh ve Sinir Hastalık Hastanesinin deposunda çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Hastane Mahallesi'nde bulunan hastanenin deposunda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını yarım saatte söndürdü. Aynı depoda daha önce de 4 kez yangın çıktığı öğrenildi.

mans-3.jpg

HİÇBİR GÜVENLİK ÖNLEMİ YOK
Elektriğin olmadığı tarihi binada yangının sebebi anlaşılamadı. Baliciler, tinerciler ve bonzaiciler tarafından yakıldığı iddia ediliyor. Metruk haldeki binanın güvenlik önlemleri olmadığı için sürekli gececilerin mekanı olduğu kaydediliyor. Çevre sakinleri binanın düzenli aralıklarla yakılarak yok edilmek istendiğini vurgularken Samsun’un hiçbir kurumunun binaya sahip çıkmaması şaşkınlıkla karşılanıyor. 

mans-2.jpg

ABDÜLHAMİD'İN MİRASI 
Samsun’daki Sultan Abdulhamit’in yaptırdığı Canik Gureba Hastanesi hakkında Osmanlı arşivinde 20’ye yakın belge bulunuyor.Hastane Mahallesi’nde bulunan ilk ismi ‘Canik Hamidiye Hastanesi’ olan ve 1902 yılında tamamlanan binada, 1908 yılında Opr. Dr. Yorgaki Bey’in hastaneye ilk baştabip olarak atanmasıyla ismi ‘Canik Gureba Hastanesi’ oldu. 1980 yılında hastane Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi yapıldı.

TARİHİ YAPI YOK OLUYOR!

TARİHİ YAPI YOK OLUYOR!

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.