Tarihi ortaya çıkaracak

Tarihi ortaya çıkaracak
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Saathane ve alışveriş merkezlerinde esnaf ve vatandaşlarla bayramlaştı.

Başkan Genç, Saathane'de uygulanacak Asl-ı Samsun ile tarihin yeniden canlanacağını ve Samsun'un tarihle iç içe bir ticaret bölgesi kazanacağını söyledi
Bayramı vatandaşlarla birlikte geçiren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, dün Saathane'de esnaf ve vatandaşların bayramını kutladı. Esnafları tek tek gezen ve halkın yakın ilgisiyle karşılaşan Başkan Genç burada çay ocağında oturup vatandaşlarla sohbet etti. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen sohbette esnaf ve vatandaşları dinleyen Genç, Saathane'nin, tarihi bir mekan olmasının yanında Samsun'un en eski ticaret merkezi olduğuna işaret etti.
ASL-I SAMSUN'LA TARİH CANLANACAK
Saathane bölgesiyle ilgili Asl-ı Samsun projelerinin olduğunu belirten Başkan Genç, "Selçukluların Karadeniz'de kurduğu ilk şehir olan Samsun'un en eski yerleşim yeri olan Saathane'de tarihi mutlaka gün yüzüne çıkarmalıyız. Burada çok önemli bir tarih hazinesi var. Bedestan'dan başlayarak Buğday Pazarı'na kadar olacak bölgede uygulanacak restorasyon çalışmasıyla bu bölgenin tarihini gün yüzüne çıkarırken, tıpkı Alaçatı'da olduğu gibi tarih ile iç içe olan çok önemli bir ticari bölge de kazanmış olacağız" dedi.
'ŞEHİRLERİN ASLINI ORTAYA ÇIKARMALIYIZ'
Şehirlerin ruhu olduğuna dikkat çeken Başkan Osman Genç, "Şehirler de tıpkı insanlar gibidir. Şehirlerin genleriyle oynarsanız o şehri yok edersiniz. Biz Samsun'un geleceğinin geçmişinde olduğuna inanıyoruz. Onun için Saathane bizim için çok önemlidir. Çünkü Samsun'un böyle tarihi başka bir bölgesi yok. Şehirlerimizin geçmişini, aslını mutlaka ortaya çıkarmalıyız. Asl-ı Samsun'u hayata geçirmemizle birlikte hem buradaki esnaflarımız, hem Samsun kazanacaktır" diye konuştu.

ÇOCUKLARA OYUNCAK HEDİYE ETTİ
Başkan Genç, bayram nedeniyle alışveriş merkezlerini de gezdi. Piazza AVM ve LoveletOutletAVM'de işyerlerini gezen ve vatandaşlarla bayramlaşan Başkan Genç, esnafların bayramını tek tek kutladı. Bayram gezisi sırasında çocuklara da yakın ilgi gösteren Başkan Genç, miniklere oyuncak hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.