TARİH YENİDEN CANLANIYOR

TARİH YENİDEN CANLANIYOR
AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, restorasyon ihalesi yapılan Seyyid Kutbeddin Camii ve türbesinde incelemelerde bulundu. Demir, tarihin yeniden canlandığını söyledi

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, İlkadım ilçesi sınırlarında bulunan ve Büyük İslam alimi Abdülkadir Geylani'nin torunu Seyyid Kutbiddin Hazretleri'nin türbesi ile camisinin başlayan restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.
6 AYDA BİTİRME HEDEFİ
Milletvekili Demir, beraberindeki partililerle restorasyon çalışmalarının yapıldığı yere gitti. Müteahhit firma yetkilisinden bilgiler alan Demir, türbe etrafını, camiyi ve mezar taşlarının olduğu alanı inceledi. Seyyid Kudbeddin Camii ve Kütüphanesi restorasyon işinin yaklaşık 550 bin TL'ye yapılacağını söyleyen Demir, firma yetkililerinin 6 ay içerisinde teslim etmeyi planladıklarını belirterek, "800 yıllık tarihi geçmişe sahip olduğu bilinen Büyük İslam Alimi Abdülkadir Geylani'nin torunu Seyyid Kutbiddin'in türbesi ve bitişik binadaki cami ve mezarlık sahasının restorasyonunun tamamlanmasıyla tarih yeniden canlanmış olacak" dedi.
TÜRBE VE CAMİ OSMANLI ESERİ
Seyyid Kutbeddin Camii ve Türbesi 15'inci asırda Osmanlı eseri olarak yaptırıldığına dikkati çeken Milletvekili Demir, "Buranın aslına uygun şekilde restore edilerek, turizme ve Samsun'a kazandırılması büyük katkılar sağlayacak. Tarihte yaşayan pek çok kişinin mezarı bu alanda bulunuyor. Cami ve külliyenin restorasyonu sonrasında mezarlıkta da genel bir çalışma yapılacak. Buranın bu aşamaya gelmesinde emeği geçen Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Samsun Bölge Müdürlüğü çalışan ve yöneticilerine hassasiyetleri için teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, mezarlıkta incelemelerde bulunurken bazı vatandaşlar yanına gelerek, konuyu takip ettiği için teşekkür etti. Programda, AK Parti İlkadım Belediye Başkan A.Adayı İhsan Kurnaz da bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.