TARAFTARDAN SABIR VE DESTEK İSTEDİ

TARAFTARDAN SABIR VE DESTEK İSTEDİ
Yılport Samsunspor Teknik Menajeri Yücel Uyar, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 

Sancaktepe Belediyespor karşısında istemedikleri bir sonuç aldıklarını belirten Yücel Uyar, “Böyle bir mağlubiyeti hiç beklemiyorduk. Bize bu sonuç bazı uyarıları artık yapmamız gerektiğini gösterdi. Bizde teknik ekibimizle beraber toplantı yaparak oyuncularımıza gerekli uyarıları yaptık. Hiçbir maç kağıt üzerinde kazanılmaz. Bu hafta iyi mücadele etmedik. Kim maçı daha fazla istiyorsa o aldı. O gün futbolcunun kalitesi ve kariyeri değil, sahadaki verdiği mücadele 3 puanı getirdi. Biz Sancaktepe Belediyespor karşısında gerekli mücadeleyi veremedik, bu konuda herkesle hem fikiriz. O yüzden bazı önlemleri almamız gerekiyor ve gerekli konuşmayı oyuncu grubumuzla yaptık. İsmet hocamız maç sonrası sorumluluğu üzerine aldı” diye konuştu.

ss1_9138-001.jpg

"TARAFTAR SABIRLI OLMALI"
Geride 14 final maçının kaldığını belirten Yücel Uyar, "14 finalimiz var. Basın, taraftar ve biz herkes bu süreçte gereken önemi göstermeli, desteğini vermeli. Samsunspor takımı bugün Başkan İsmail Uyanık ve Yıldırım Holding oluşumu olmasaydı Orduspor, Mersin İdmanyurdu, Gaziantep ve Manisaspor'un düştüğü durumlarda olacaktı. Yatırım yapılan yerde teknik ekip ve futbolcular bunun karşılığını en iyi şekilde vermeli. Taraftarlar ise sabırlı olup desteklerini kesmemeli hatta kötü günde birbirine çok daha bağlı olmalı. Tabi ki alınan sonuçlardan dolayı çok üzgünüz. 3 maçta 2 mağlubiyet bu takıma hiç yakışmadı. Artık kredi kalmadı” şeklinde konuştu.

"20 BİNLE RAKİBE KORKU VERELİM"
Tribünlerde 20 bin taraftarı görmek istediklerini ifade eden Yücel Uyar, “Eleştiri herkesin hakkı ama iyi günde kötü günde mağlubiyette, galibiyette takımın yanında olmalıyız. O stadı 20 binle dolduralım ve takıma destek, rakiplere korku verelim. O zaman bazı şeylerin değiştiğini göreceksiniz. Ne kadar büyük oyuncu olursanız olun skoru 90 dakikalık sahadaki performans belirler. Sahada isim oynamıyor orada yapacağınız mücadele ve en önemlisi yüreğiniz önemli. 14 haftalık zaman var ve bunu mevcut kadroyla yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Elimizden geldiğince oyuncularımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz, onlarla kendi deneyimlerimizi paylaşıyoruz" şeklinde konuştu.

ss1_8962-001.jpg

"YÜREĞİNİ ORTAYA KOYANIN KARŞISINDA DURULMAZ"
Böyle bir mağlubiyeti bundan sonra inşallah yaşamayacaklarını ifade eden Yücel Uyar, “Koşmanın ve mücadele etmenin kötüsü, iyisi olmaz. Yüreklerini ortaya koymuş, fedakarca oynayan oyuncu topluluğu karşısında kimse duramaz” diyerek şöyle devam etti: "Kadromuzda lider oyuncularımız var. Onlara her türlü yetkiye sahip. İyi veya kötü oynadıkları oyunu tartışsınlar istiyoruz. Gruplaşma olayının da olacağını zannetmiyorum. Herkes birbirini sevmek zorunda değil ama saygı göstermek zorunda”

"ALTYAPI BİZİM İŞİMİZ"
Altyapı projelerini de anlatan Yücel Uyar, "Altyapı bizim uzmanlık alanımız. Yıllardır federasyonda bu iş üzerinde çalışmalar yaptık. Burada uzun yıllardır oyuncu yetişmemenin nedeni ilgisizlik ve yetersiz tesisler olmuş. Terse göçte bunun yan faktörü konumunda. Yetenekli oyuncularımız Altınordu, Bursa, Gençlerbirliği takımlarına gitmiş. Artık burada Yılport Samsunspor varken bize gelinmeli. Bizim Samsunspor'da çalıştığımız dönemlerde en iyi altyapı organizasyonu yapan Samsunspor'du. İyi idman, beslenme ve dinlenme futbolculukta olmazsa olmazdır. Biz şu an iyi bir tesis olmadığı için oyuncu yetiştiremiyoruz. Bununla ilgili ciddi adımlar olacak. Başkanımız İsmail Uyanık arsa tahsisi konusunda gerekli çalışmaları yapıyor. Yetenekli oyuncular neden yok veya nereye kayboluyor bununla alakalı araştırmalar yapılmalı. Önce şampiyonluğu yakalayalım ardından altyapı konusunda elimizden geleni yapacağız. Potansiyel antrenörleri iyi eğiteceğiz ve futbolcu üreteceğiz” diye konuştu.

ss1_8932.jpg

"ARTIK FEDAKARLIK ZAMANI"
Yücel Uyar, "Artık fedakarlık zamanı bu takıma kızma lüksümüz yok. Her türlü sonuçta takımı motive etmeli, destek vermeliyiz. Bilet pahalı, ulaşım sorunlu demeye hakkımız yok. O stadı maç günleri doldurmalıyız” dedi. 12 yıl federasyonun çeşitli kademelerinde çalıştığını ifade eden Yücel Uyar, "Galip Asal'a teşekkür ediyorum. Fatih Terim döneminde kendisi TFF Yönetim Kurulu Üyesiydi. Federasyonda bu zamana kadar Samsunlu teknik adam olmadı. ‘Gel bizimle beraber yürü’ dedi kendisi ben de Fatih Terim beni arayarak bu yolculuğa katıldım. U20 Milli Takım Teknik Direktörü ardından Bölge Teknik Sorumlusu, Antrenör Eğitimcisi, Bölgeler Koordinatörü ve en son Eğitim Müdürü olarak 7 yıl çalıştım. 200 tane kursta eğitmenlik yaptım. Başkan sezon başı söylemişti, 'geleceksen gel artık' diye biz de katkı sağlamak adına geldik" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.