Tam gün mesai !

Tam gün mesai !
Türkiye genelinde hekimler eyleme giderken, Mehmet Aydın'da tam gün mesai vardı

Türkiye genelinde 19 Ocak Salı günü "Tam Gün" yasasını protesto etmek amacıyla TTB tarafından kararlaştırılan bir günlük iş bırakma eylemine Samsun Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden destek gelmedi.

Türk Tabipler Birliği'nin aldığı karar doğrultusunda doktorlar ve sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemi tüm Türkiye'yi kapsayan bir eylem olarak açıklanmasına rağmen eylemin gerçekleştirildiği gün Samsun Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde adeta normal bir gün yaşandı.

MEHMET AYDIN'DA GÖREV DEVAM ETTİ

Personelin tamamının görev başında olduğu hastane, eylem günü de hastalara "tam gün" hizmet vermeye devam etti. Gün boyunca hastalara hizmet vermeye devam eden hastane personeli çalışmalarını sürdürürken, vatandaşların da eylem olacağna ihtimal vermemesi nedeniyle normal bir şekilde geçti.

HASTANEMİZ HİZMETE DEVAM EDİYOR

Samsun Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ali Osman Katrancı, eylem ile ilgili yaptığı değerlendirmede, hekimlerin iş bırakmasını gerektirecek bir durnumun olmadığını söyledi. Hastanede hekimlerin görevine devam ettiğini ifade eden Katrancı, "Samsun Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak bütün personellerimizle bugün de hizmet vermeye devam ediyoruz. Tam kapasite ile halkımızın hizmetinde olduğumuzu ve onları kesinlikle mağdur etmeye hakkımızın olmadığını düşünüyorum. Bu tür eylemlerin Samsun'da başarıyla uygulanamayacağı herkesin bilmesi gereken bir husustur. İstanbul ve Ankara gibi büyük illerde belki başarılı bir eylem gerçekleştirilebilir ancak biz böyle bir uygulamaya destek vermiyoruz. Açıkçası gerekte duymuyoruz" şeklinde konuştu.

VATANDAŞ HEKİMLERE TEPKİLİ

Türk Tabipler Birliği'nin aldığı eylem kararının oldukça ağır olduğunu belirten Nuray Esen isimli bir vatandaş ise, "Mantıklı düşünmek gerekirse doktorların görev başında olmadığı bir gün hastalar bakımından oldukça sakıncalıdır. Doktorlar kendi haklarını düşünürken başkalarının sağlığını tehlikeye atmamalıdır. Samsun Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni bu eyleme katılmadığı için kutluyorum" dedi. Türk Tabipler Birliği'nin aldığı eylem kararına ise Samsun'dan sadece Gazi Devlet Hastanesi ve Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi 'nde görevle hekimlerin destek verdiğini kaydetti.

Berat Doğan ÖZKABADAYI