Tam Endoskopik Kapalı Bel Fıtığı Ameliyatı Asarcık’ da anlatıldı

Tam Endoskopik Kapalı Bel Fıtığı Ameliyatı Asarcık’ da anlatıldı
Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından bilgilendirme amacıyla düzenlenen 'Sağlık Seminerleri'nin bir yenisini daha Samsun’un Asarcık İlçesi'nde gerçekleştirdi.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından bilgilendirme amacıyla düzenlenen 'Sağlık Seminerleri' yoğun bir katılım ile devam ediyor. Seminerlerin bir yenisi daha Asarcık Anadolu Lisesi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Seminere Asarcık halkı büyük ilgi gösterdi. 

 

Seminerin açılış konuşmasını yapan Büyük Anadolu Hastaneleri Kurumsal İlişkiler ve İş Geliştirme Müdürü Fatih Esen, "Bel fıtığı tedavisinde yeni bir yöntem olan ve Karadeniz Bölgesi'nde sadece hastanemizde uygulanan Tam Endoskopik Kapalı Bel Fıtığı Ameliyatı hakkında bilgilendirmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz seminerlerimizde alanında uzman doktorlarımız tarafından katılımcılara konuyu A'dan Z'ye anlatıyoruz. 

Samsunumuz da, çevre illerde ve ilçelerimizde geleneksel hale getirdiğimiz sağlık konferanslarımızda ki amacımız insanların korkulu rüyası olan fıtık konusunda bilgilendirmektir. Bu anlamda siz değerli Asarcık’ lı hemşerilerimize hoş geldiniz diyor, katılımlarınızdan ötürü teşekkür ediyorum" dedi.

 

KISA SÜREDE İYİLEŞME

Daha sonra sunumlarını gerçekleştiren Samsun Büyük Anadolu Çiftlik Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Naki Keleş,  Bel fıtığı tedavisinde yeni bir yöntem olan  Tam Endoskopik Kapalı Bel Fıtığı Ameliyatı hakkında önemli bilgiler verdi. 

Yapılan yöntem hakkında konuşan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Naki Keleş, " Bel fıtığı belirtileri arasında bel, bacak ağrıları en sık görülen belirtilerdir. Ancak ağrıların nedeninin kesin olarak bel fıtığı nedeniyle ortaya çıkıp çıkmadığının belirlenebilmesi için röntgen ya da MR gerekebilir. Çünkü bel ağrısı bu bölgede bulunan kas ve bağlardaki başka bir problem (kas zorlanması gibi) nedeniyle de yaşanabilir.

Tam Endoskopik Bel Fıtığı Ameliyatı bel bölgesine arkadan (interlaminar) veya yan taraftan (Transforaminal) 0,5 cm’lik cilt kesesi ile lokal anestezi altında 4 mm’lik bir endoskop borusu ile girilip, ekrandan cerrahi alan görülerek gerçekleştirilmektedir.

Lokal veya epidural anestezi altında yapılan bir işlem olduğundan hasta aynı gün taburcu edilebilmektedir. Ameliyattan kısa bir süre sonra yürüyebilir, aynı gün eve gidebilir. Çok kısa bir zaman içinde de işe dönebilir.  Tam Endoskopik Bel Fıtığı Ameliyatı kemik veya kas yapıda herhangi bir bozukluğu olmayan tüm bel fıtığı hastalarına hastanemizde uygulanabilmektedir." diye konuştu.

 

Toplantı sonunda Opr. Dr. Naki Keleş, katılımcıların sorularına yanıt verdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.