Tam 11 yıldır bekliyorlar

Tam 11 yıldır bekliyorlar
KÜTAHYA'nın Gediz İlçesi'ne bağlı Kurtçam Köyü Yeni Mahalle sakinleri, 11 yıldan bu yana evlerine elektrik bağlanmasını beklediklerini söyledi.

Mahalle sakinleri evlerinin tapulu olduğunu, yetkililere defalarca başvurmalarına rağmen sonuç alamadıklarını belirtip, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.
Kurtçam Köyü'ne 2 kilometre uzaklıkta tarım ve hayvancılıkla geçinen 35 kişinin yaşadığı 13 haneli Yeni Mahalle'de, kurulduğu 2003 yılından bu yana evlerde elektrik bulunmuyor. Köylüler, akşamları halen gaz lambası altında toplanıp, sohbet ederek vakit geçiriyor. Yıllar önce tamamlanan yol ve içme suyu projeleri ile birlikte mahalleye enerji nakil hattı da çekilmiş. Mahalledeki evlerin hemen bitişiğine kadar gelen elektrik, sadece Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından getirilen içme suyu projesinde kullanılıyor. Evlerinin trafoya 50 metre kadar uzaklıkta olduğunu belirten mahalle sakinleri tapulu olan evlerine elektrik bağlanması için bugüne kadar yaptıkları hiçbir başvuruya yanıt alamadı. 2015 yılına gireceğimiz şu günlerde halen gaz lambası ile yaşamaya mahkum bırakıldıklarını belirten mahalle sakinlerinden 48 yaşındaki Ahmet Çelik, şöyle dedi: "Yıllardır evlerimize elektrik bağlanmıyor. Kime gittiysek, geri çevirildik. Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) üç defa şikayet dilekçesi gönderdim. Her seferinde diyorlar ki 'Gerekli mercilere ulaşıldı işleminiz yapılacak.' Ama yine bir sonuç yok. Blöf yaptığımız zannedilebilir ama böyle giderse evimi ateşe vereceğim."
Evine 2003 yılından bu yana elektrik bağlatamadığını belirten 52 yaşındaki Halil Zengin ise, şöyle konuştu: "Trafo, evimize 50 metre mesafede. 7-8 direk dikilse sorunumuz çözülecek. Daha önce verilen sözler üzerine pek çoğumuz evlerimizin elektrik tesisatını bile döşetti. Bizler de elektriğe kavuşup, teknolojinin imkanlarından yararlanmak istiyoruz. Kaymakamımız ve TEDAŞ yetkililerinden sesimizi duymalarını bekliyoruz."
Mahalle sakinlerinden 69 yaşındaki Elmas Zengin ise, ölen eşinin hasta olduğu 6 yıl boyunca ilaçlarını elektrikleri olmadığı için buzdolabında saklayamadıklarını söyledi. Elektrikleri olmadığı için çamaşır makinası alamamaktan yakınan 75 yaşındaki Fatma Zengin, "Bu yaşımda, kış gününde ağlaya ağlaya çamaşırları elimde yıkamak zorunda kalıyorum. Artık canımıza yetti, acil olarak elektriklerimizin bağlanmasıı istiyoruz" dedi.
TEDAŞ Gediz İşletme Şefliği yetkilileri ise, Yeni Mahalle'deki evlerin Küçük Ek Tesis Projeleri (KEP) kapsamına alındığıın ancak elektriklerinin ne zaman bağlanacağı konusunda kendilerinin de bilgisi olmadığı söylemekle yetindi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.