Tahliye oldu

Tahliye oldu
Çarşamba'da, işadamı Mithat Yılmaz'a ait fındık fabrikasını kurşunladığı iddiasıyla tutuklanan Menteşoğlu, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

Geçtiğimiz ay meydana gelen olayda tutuklanan Faruk Menteşoğlu, Tamer Menteşoğlu, Olcay Altınsoy ve Erdal Saygun dün çıkarıldıkları mahkeme kararı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar. Olay günü çıkarıldıkları mahkemede yaklaşık 7 saat ifade veren sanıklar, dün gerçekleşen mahkemede ise 2 saat süren ifadelerinin ardından cezaevinde bulundukları süre içinde göz önünde tutularak tahliye edildiler.

MAHKEMEYE ÇAĞRILDILAR
Edinilen bilgiler doğrultusunda ilk mahkeme sonrası hakimin Mithat Yılmaz'ı zorunlu getirilmesi şartı koşmasının ardından Yılmaz, dün yanında Kazım Yılmaz, yeğenleri ve beraberindeki 20 yakını ile Çarşamba Adliyesi'ne ifade vermek için geldi. Mahkeme öncesi Adliye özel kaleminde bekleyen Yılmaz'a, çay servisi yapılması gözlerden kaçmadı.
Mahkeme kararı sonucu Çarşamba A Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Menteşoğlu kardeşleri ve beraberindeki arkadaşlarını bekleyen yakınları ile cezaevi çıkışı duygusal anlar yaşandı.

Ercan ÜSLÜ