TABİP ODASI "KOBANİ GÜNÜ'NE" REST ÇEKTİ

TABİP ODASI "KOBANİ GÜNÜ'NE" REST ÇEKTİ
Samsun Tabip Odası'ndan "1 Kasım Kobani Günü" olması kararına rest..

Samsun Tabip Odası Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi'nin 1 Kasım Kobani Günü olması kararını kınadıklarını bildiren bildiri yayımlandı.
Bildiri de; Türk Tabipleri Birliği'nin 1 Kasım 2014 günü Olağüstü Genel Kurul için çağrı yapıldığını, Türkiye Tıp ortamı, sağlık politikaları, özlük hakları gündemli bu çağrıya Samsun Tabip Odası Başkanlığı adına katıldığını söyleyen Oda Başkanı Doç.Dr. Fatih Özkan, genel kurul gündeminde olmamasına rağmen, bir oldu bitti ile, Suriye'nin "Ayn Al Arap" ya da popüler ismiyle, Kobani bölgesinde olan çatışmalar bahane edilerek, biz sahayı temsil eden hekimlerin tasvip edemeyeceği bir karar tasarısı geçirilmiş ve Olağanüstü Genel Kurul'da "1 Kasım Kobani Günü olması kararı" alınmıştır.
Samsun Tabip Odası'nın karşı çıkmasına rağmen bir oldu bittiyle alınan "1 Kasım Kobani Günü" kararı bizi temsil etmemektedir diyen Özkan, "Tüm itirazlara rağmen bir oldu bittiyle Genel Kurul'da 38 oy ile alınan "1 Kasım Kobani Günü olması kararı" bizi temsil etmemektedir." dedi.
Bu kararı kabul etmek "ihanet olacaktır" diyen Özkan, "Bunu kabul etmek bana ve Samsun Tabip Odası Yönetim Kuruluna seçtikleri arkadaşlarıma inanarak Tabip Odası yönetimine getiren hekim arkadaşlarıma ihanet olacaktır" ifadesinde bulundu.
Özkan ayrıca, kendi ideolojileri için Türk Tabipleri Birliği'ni kullanan bu grubun bir an önce istifa etmesini istedi.

Ramazan Aksoy












HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.