Tabeladaki Büyük Yanlış

Tabeladaki Büyük Yanlış
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Canik İlçesi'nin bazı mahallelerinde eskiyen cadde ve sokak isimlerinin yazdığı tabelalar değiştirildi.

Eskiyen tabelalardan birinde ise Eyyubi hanedanının kurucusu olan hükümdar Selahaddin Eyyubi'nin isminin verildiği Selahaddin Eyyubi Caddesi yazması gerekirken, 'Selattin Eyubi' Caddesi yazıyor.


'SELATTİN EYUBİ' KİM?

Canik İlçesi Merkez mahallelerinden Soğuksu Mahallesi'nde bulunan cadde tabelasındaki bu yanlış gören vatandaşın dikkatini çekiyor. Yanlışın düzeltilmesini isteyen vatandaşlar ilk olarak Canik Belediyesi'ni arayarak yanlışı bildirdi. Canik Belediyesi'nden tabela değişim işlerinin Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından ihaleye sunularak yapıldığını öğrenen vatandaş Büyükşehir Belediyesi ile irtibat kurup yanlışı oradaki yetkililere iletti. Büyükşehir Belediyesi'nde yetkili olarak telefona çıkan kişinin 'Bize işimizi öğretmeyin, orada ne yazıyorsa o doğrudur' şeklinde cevap aldıklarını iddia eden mahalle sakini Engin Ak, "Beni adeta azarladılar. Ben mahalle esnafı ve mahalle sakini olarak bu yanlışın düzeltilmesini istiyorum" dedi.

BELEDİYE NEDEN KONTROL ETMİYOR?

Mahalle sakini Engin Ak, Selahaddin Eyyubi Caddesi'ndeki değişen tabelaya 'Selattin Eyubi' Caddesi yazan, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ihaleyi kazanarak tabela değişim işinin verildiği yetkili kişiye de ulaşarak "Bana ne söylenildiyse onu yaptım yapacak birşeyim yok" şeklinde cevap aldığını belirtti. Onur Emirza

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.