TABELA HATALI MI?

TABELA HATALI MI?
Samsun Atatürk Kültür Merkezi binasındaki Halk Kütüphanesi'nin isminde yazım hatası olduğu söylendi. Çeşitli Yazar, Öğretmen ve Redaktörlere sorduk 'Kesinlikle yazım hatası yapılmıştır' denildi.

ATATÜRK İLÇE Mİ, KÜTÜPHANE Mİ?

Atatürk Kültür Merkezi binasında Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait kütüphanenin tabelasında yazım hatası olduğu iddia ediliyor. Tabeladaki yazım, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı 'İlkadım İlçe(si) Atatürk Halk Kütüphanesi' olması gerekirken,şu anda T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı 'İlkadım Atatürk İlçe Halk Kütüphanesi' olarak yazıldığı ve yazım hatasının olduğu söyleniyor.

YAZIM HATASI BULUNUYOR
Kütüphanenin girişindeki üç tabelada da aynı yazım hatası bulunuyor. Tabelanın yazımında hata olup olmadığını öğrenmek için yaptığımız araştırmada Dil Anlatım, Edebiyat ve Türkçe öğretmenleri, Redaktörler tabelada kesinlikle yazım hatası olduğunu söylediler. Kütüphane girişindeki tabelalarda anlam bozukluğunun olduğu ve okunurken bu hatanın dikkat çektiği belirtildi.

TABELALAR DEĞİŞECEK Mİ?
Samsun'da özel bir dersanede görevli Türkçe Öğretmeni Gamze Öcal, "Bu halk kütüphanesinin ismi 'Atatürk' olarak belirlenmiş ancak tabelada  'İlkadım Atatürk İlçe Halk Kütüphanesi', diye geçiyor. İlçe kelimesinin önünde, ilçenin adı olan 'İlkadım' yazması gerekir. Halbuki tabelada, İlçe kelimesinin önünde 'Atatürk' ismi bulunuyor. Burada yazım ve kural hatası var" dedi. 

İLÇE ADI YANLIŞ ANLAŞILABİLİR

Samsunlu olmayan vatandaşlar tarafından ilçe isminin yanlış anlaşılabileceğni belirten Öcal, "Samsun dışındaki kimselerin tabelayı okuduğunda, 'Atatürk' ilçe olarak algılanabilir. Bu yazım kesinlikle hatalıdır. Doğrusu, 'İlkadım İlçe(si) Atatürk Halk Kütüphanesi' şeklinde olması gerekir" dedi. 

Araştırmalarımız dahilinde farklı illerde de tabelaların benzer şekilde yazılmış olması nedeniyle şüpheye düşülmüş olsa da öğretmenler yazımın yanlış olduğu konusunda ısrarcı oldu. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.