Sütyende sahte paraya 3 yıl hapis

Sütyende sahte paraya 3 yıl hapis
SAMSUN'da sütyeninde sahte parayla yakalanan ve piyasaya sahte para sürmek suçundan 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde tutuklu olarak yargılanan 21 yaşındaki Çiçek Karana 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Aynı suçtan tutuklu yargılanan Aras G. ise beraat etti. 

Olay, 3 ay önce Atakum İlçesi'nde meydana geldi. İddiaya göre İstanbul'dan kiralık otomobille Samsun'a gezmeye gelen Çiçek Karana, Aras G. ve F.T., Fikret G.'ye ait lokantaya gitti. Çiçek Karana sahte 200 lira uzatıp 2 dürüm siparişi verdi. Paranın üzeri 188 lirayı alan şüpheli dürümleri beklemeden otomobille olay yerinden ayrıldı. Paranın sahte olduğunu anlayan işyeri sahibi polise haber verdi. Polis olayla ilgili soruşturma yürütürken, 3 şüpheli otomobilleriyle yaralamalı trafik kazasına karışınca yakalandı. Yapılan aramada Çiçek Karana'nın sütyeninde 12 sahte 200 lira bulundu. Gözaltına alınan şahıslardan Çiçek Karana ile Aras G. çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanırken F.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 'piyasaya sahte para sürmek' suçundan tutuklu olarak yargılanan bulunan Çiçek Karana, Aras G. bugünkü karar duruşmasında hazır bulundu. Üzerine atılan suçu kabul etmeyen Karana, "Aras bana 200 lira verip döner almamı söyledi. Bende parayı verip üzeri olan 188 lirayı aldım. Dürümleri almadan otomobile döndüm. Bu sırada Aras otomobili hareket ettirdi. Bu olaydan sonra kaza yapınca yaralandım. Aras yine bana bir miktar para verdi. Bende bu paraları iç çamaşırıma koydum. Paraların sahte olduğunu bilmiyordum. Eşim cezaevinde. İki yaşında çocuğum var, mağdurum beraatimi istiyorum" dedi. 

Daha sonra ifade veren Aras G. ise "Atılı suçu kabul etmiyorum. Çiçek'e kesinlikle para vermedim" diye konuştu. 

Mahkeme aynı davada adli kontrol alan ve adli kontrolü ortadan kaldırılan F.T.'yi tanık olarak dinledi. F.T. ifadesinde şunlerı söyledi: "Biz birlikte gezmek için İstanbul'dan Samsun'a geldik. Aras'ın akrabalarını ziyaret ettik. Olay günü Aras kimseye para vermedi. Paralar Çiçek'te çıktı." 

Tanık ve sanık ifadelerini tamamlayan mahkeme heyeti Çiçek Karana'yı piyasaya sahte para sürmek suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıp cezaevinde yattığı süreyi gözönünde bulundurup tahliye etti. Aras G.'nin de beraatine karar verdi.DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.