'Suriye'de Mehmetçiğin burnunun bile kanamasını istemeyiz'

'Suriye'de Mehmetçiğin burnunun bile kanamasını istemeyiz'
SURİYE'de Kürt Demokratik Birlik Partisi lideri Mihyeddin Şeyh Ali, Türkiye'nin tampon bölge talebine ilişkin yaptığı açıklamada Suriye'de tek bir Mehmetçiğin burnunun bile kanamasını istemediklerini belirterek...

"Türkiye veya başka ülkelerin ordularının Suriye'ye girmesi yanlıştır. Biz daha fazla kan dökülmesini istemiyoruz. Daha çok karışıklık istemiyoruz. Türk ordusu Suriye'ye geçerse bir Mehmetçiğin öldürülmesini istemeyiz. Bizim siyasetimiz budur" dedi.
Suriye'nin kuzeyindeki bazı Kürt partilerinin Erbil anlaşması ile kurduğu Suriye Kürt Yüksek Konseyi üyesi Mihyeddin Şeyh Ali, Irak Kürdistan Bölgesel yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin daveti ile geldiği Erbil'de bir dizi temaslarda bulundu. Kürt Yüksek Konseyi'nin en güçlü partilerinden olan Suriye Kürt Demokratik Birlik Partisi lideri Mihyeddin Şeyh Ali, DHA'ya yaptığı açıklamalarda Suriye'nin Türkiye ile 910 kilometre sınırı olduğunu ve Kürtlerin yaşadığı 3 bölgenin de Türkiye sınırında olduğunu belirterek, "Türkiye ekonomi, insan hak ve hürriyetlerinde ileride olursa, bunun bizim üzerimizde direk rolü var. Suriye halklarının başkaldırısına baktığımızda Türkiye'nin biraz aceleciliği var. Maalesef daha çok Suriye'nin siyasi İslam tarafını desteklediler. Türkiye gibi bir ülkenin acele edip kendini siyasi İslam tarafında tutmaması lazım. Türkiye'nin ­Suriye'de tüm gruplara aynı mesafede olması lazım. Türkiye bunu yapamadı veya istemedi" dedi.

"TÜRKİYE ÜZERİNDEN GELİYORLARDI"

Suriye devriminin barışçıl olmasını istediklerini ifade eden Şeyh Ali, "Baas partisi kan dökücü, şovenist ve ırkçıdır. Varil bombalarını insanların üstüne atıyor. Siyasetçiler olarak Suriye muhalefeti bizleriz. Ama bizim yolumuz silahlı muhalefet değil. İhvan-ı Müslimin'ciler ille silah ve kan dediklerinde yavaş yavaş Suriye devrimi yolundan çıktı. Avrupa'dan radikal İslamcı binlerce kişi Suriye'ye geçti. Suriye- Türkiye sınırında örgütlerimiz vardı. Bunları görüyorduk. Brüksel, Paris, Hollanda'dan geliyorlardı. Türkiye üzerinden geliyorlardı. Türkiye topraklarından gelenler ileride Türkiye ve Suriye'ye büyük bir bela açacaklar. Biz her zaman bölgemizi korumak istedik. Bir yandan radikal İslamcılar, diğer yandan Hizbullah Lübnan'dan Suriye'ye geçiyordu. O zaman cehennem oldu. Baas rejiminde helal haram yoktur. Koltuk için her şey mubahtır. Bunun için biz kendimize göre bölgemizi savunmak istedik" dedi.

"HAVA SALDIRILARI İLE SURİYE'YE DEMOKRASİ GELMEZ"

Suriye'de İran, Amerika, Suudi Arabistan ve İngiltere'nin rolü ile büyük bir karışıklığın yaşandığını belirten Şeyh Ali, "Biz her zaman halkların barışını korumak istedik. Ne siyasi İslam, ne Özgür Suriye Ordusu'na bakmadık. Özgür Suriye Ordusu adına ne kadar kötülük varsa halkın içinde yapılıyordu. Bu nedenle Suriye devrimi bozuldu. Biz bunu kabul etmedik. Bölgelerimizin çoğunluğu Kürt'tür. Bölgelerimizin korunmasından dolayı Arap bölgelerinden 10 binlerce Arap, Afrin bölgesine gelerek misafirimiz oldu. Biz dışarıdan Amerika'nın Suriye'ye geçip havadan bombalaması ile rejimin gideceği ve Suriye'ye demokrasi geleceğine inanmıyoruz.ödedi. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.