Suriye Yardım TIR'ı Dualarla Gönderildi.

Suriye Yardım TIR'ı Dualarla Gönderildi.
"Sana İhtiyacım Var" kampanyası kapsamında Suriye'ye 81 İlden 81 TIR organizasyonunun 71.TIR'ı dualarla İlkadım'dan Suriye'ye hareket etti.

İlkadım Belediye'sinin katkılarıyla HAYRAT(Hayrat İnsani Yardım Derneği) Vakfı tarafından Suriye'de yardıma muhtaç insanlar için bir TIR yardım malzemesi gönderildi.
Acem Tekkesi önünde düzenlenen törende konuşan Hayrat İnsani Yardım Derneği'nin Karadeniz Bölge Temsilcisi Murat Akaoğlu, Dernek olarak Müslüman kardeşlerin sıkıntı ve ıstıraplarını gidermeye çalıştıklarını söyledi. Kampanya'ya destek veren İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'a teşekkür eden Akoğlu, Hayrat İnsani Yardım Derneği olarak başlattığı 'Sana İhtiyacım Var' kampanyası kapsamında 81 ilden 81 TIR kampanyası düzenledik.. Bu zamana kadar bölgeye giyim, gıda ve yatak olmak üzere 69 TIR gönderdik. İlkadım Belediyesi'nin katkı ve destekleriyle şimdi 71. TIR'ı Samsun'dan Suriye'ye gönderiyoruz." diye konuştu.
"AKAN KANIN DURMASI LAZIM"
Suriye'de yaşanan karışıklıkların masum insanlara zarar verdiğini, bu insanlar için gerekli yardımın her koldan yapılmasını gerektiğini belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "İlkadım Belediyesi olarak Suriye'de yaşayan vatandaşlar için yardım TIR'ımızı yola çıkardık. Suriye'de yaşanan karışıklıklardan ötürü mağdur olan vatandaşlar için hazırlanan yardımlarımız Allah'ın izinliyle yerine ulaşacaktır. Yaşanan bu karışıklıklar oradaki masum vatandaşlara zarar veriyor. Bizlerde kanayan yaraya ufakta olsa merhem olabilmek için var gücümüzle uğraşıyoruz. Bu insanlar için gereken yardımın dört koldan yapılmalıdır." diye konuştu.
DUALARLA UĞURLANDI
Konuşmaların ardından gıda ve giyim malzemelerinden oluşan Suriye için yardım TIR'ı dualar eşliğinde Suriye'ye hareket etti. Yardım TIR'ını İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Hayrat Yardım Derneği Samsun Temsilcisi Murat Akoğlu, İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcıları Erol Köroğlu, Musa Yüksel, Basın Yayın, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Oktay Çakır ve Hayrat Vakfı yetkilileri uğurladı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.