'ŞÜPHELİ' İHALE

'ŞÜPHELİ' İHALE
Bafra Karaköy Harası, geçtiğimiz yıl ihale edilmiş, ihaleyi kazanan Diyarbakır'lı firmanın evrakları eksik olduğundan ihale iptal edilmişti.

Bu yıl ihalesi yeniden yapılan 20 bin dönümlük araziye sahip olan ve 30 yıllığına kiralanacak Haranın ihalesine 3 firma katıldı. Gaziantepli bir şirket, Bafralı 10 işadamından oluşan Grup ve Vahap Çelik'in başkanlığını yaptığı Samsun Girişim Grubu ihaleye teklif verdi.
İTİRAZ EDİLDİ
Samsun'dan 5 şirketin bir araya gelerek kurduğu "Samsun Girişim Grubu" 2 milyon 500 bin TL ile ihaleyi kazandı. Gaziantepli Şirket 1 milyon 700 bin, Bafra Grubu ise 1 milyon 650 TL teklif verdi. Bafralı Grup ihale sonucuna itiraz etti ancak itirazı geçerli olmadı.
ŞÜPHE VAR
İhaleyi kazanan "Samsun Girişim Grubu"nun başkanı olan A.Vahap Çelik'in "Rüşvet verme suçunu işlediği" gerekçesiyle, 5237 sayılı TCK'nın 7/2 maddesi ve 252/1 maddeleri gereğince 4 yıl Hapis Cezasıyla cezalandırılmasına, 1/6 indirimle 3 Yıl 4 ay Hapis cezasıyla cezalandırılması kararı bulunmasına rağmen ihaleye katılmış olması ve ihaleyi kazanması, ihale sonucuna şüphe düşürdü.





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.