“ŞU ÇILGIN TÜRKLER”

“ŞU ÇILGIN TÜRKLER”
Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük için verdiği kurtuluş mücadelesini anlatan Yazar Turgut Özakman'ın kitabı 'Şu Çılgın Türkler', İlkadım Belediyesi tarafından sahneye taşındı.

İlkadım Belediyesi, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Etkinlikleri Kapsamında 'Şu Çılgın Türkler' adlı tiyatro oyunu vatandaşla buluşturdu. Gazi Sahnesinde sahnelenen tiyatro oyununda Türklerin Anadolu'da kalmak için verdiği milli mücadele perdeye taşındı. Samsun Sanat Tiyatrosu Oyuncuları tarafından 2 perde halinde sahnelenen oyun, Ulu Önder Atatürk'ün vefatının 75.yıldönümünde, Kurtuluş Savaşı farklı yönleriyle anlatıldı. Büyük bir ustalıkla sahnelenen oyun, tiyatro severlere milli mücadele ruhunu yansıttı. Duygulanan Samsunlular ise, tiyatroyu gözyaşlarıyla izledi.
İlkadım Belediyesi Başkan Danışmanı Şerif Mırık, "Ulu önder Atatürk'ü bir kez daha rahmetle anıyoruz. Bu ülke kolayca kazanılmadı. Çok emekler harcanıp canlarımız yitirildi, kanlarımız aktı. Orduyu ilelebet yaşatmak da bize düşecek. Ata'mızın bize emanet ettiği Cumhuriyet'e hep birlikte inşallah sahip çıkacağız." dedi.
Düşman işgalindeki Anadolu'nun halkının kurtuluşa giden yolda verdiği mücadeleyi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çabalarını anlatan oyunun sonunda vatandaşlar, oyuncuları ayakta alkışladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.