SPOR KURSLARINA BÜYÜK İLGİ

SPOR KURSLARINA BÜYÜK İLGİ
Canik Halk Eğitim Merkezin Müdürü Zekeriya Özkan,” Yaz tatili ile birlikte çocukların vakitlerini verimli değerlendirmelerine, fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkı sunmak amacıyla yolumuza devam ediyoruz” dedi.

‘EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİYORLAR’
Acılan yaz spor kurslarına her gecen gün katılımın büyük olduğunu işaret eden Canik Halk Eğitim Merkezin Müdürü Zekeriya Özkan,” Çocuklarımız futbol, basketbol, voleybol, yüzme, satranç, kort tenisi, karate, masa tenisi, jimnastik, güreş, tırmanış, atletizm, dart gibi birçok alanda açılan kurslarla tatillerine en iyi şekilde değerlendiriyorlar. Ayrıca 19 branşta 3 bin 121 kursiyere hizmet vermenin onurunu yaşıyoruz. Gençlerimizin ve çocuklarımızın sporla olan bağlarını güçlendirmek için 60 eğitmenle yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Amacımız toplumsal değerleri sporcuya aktaracak bir modelle sporcunun rakibine ve kendisine olan saygısını önceleyip birlik ve beraberliğe, kardeşliğe, dostluğa dayanan insani değerleri birinci derecede kazandırmaktır. Spor ahlakını geliştirmek, spor da adaleti, eşitliği, hakça mücadeleyi sağlamak aynı zamanda sporun kalitesini ve toplumun değer yargılarını etkileyecek en temel unsurlar olarak görmek gerekir” diye konuştu.

img-1840.jpg

BİRÇOK OLUMSUZLUĞUN ÖNÜNE GEÇİLEBİLİR’
Sporun kuralları, sporcunun davranışları toplumsal değerlerin dışında düşünülmediğini vurgulayan Canik Halk Eğitim Merkezin Müdürü Zekeriya Özkan,” Spor insana yaşamayı öğretmiyorsa amacı dışında kalmış olur. Tüm bunlar birçok kişi, kurum ve sosyal çevrenin birlikte hareket etmesi ile sağlanabilir. Bu konu da sorumluluk sahibi olması gereken sporcular, antrenörler, yöneticiler, federasyonlar, kulüpler, hakemler, taraftarlar, medya, öğretmenler ve aileler bu temel değerlere sahip bir bakış açısıyla spora ve sporcuya yaklaştığında birçok olumsuzluğun önüne geçilebilir. Kurum olarak temel hedefimiz açtığımız kurslarla bu temel amaca hizmet etmektir. Bize destek olan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.Köksal ÖNER

img-1844.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.