Spermlerden kardeşlik mesajı

Spermlerden kardeşlik mesajı
AYSA Prodüksiyon'un organize ettiği ve Tiyatro Oyunbozan oyuncularının Atatürk Kültür Merkezi'nde sahneye koydukları "9 ay son gün" isimli tiyatro gösterisindeki hicivler Samsunluları gülmekten kırdı geçirdi.

Canlı bomba bir annenin rahmindeki 4 spermi; Marksist, liberal, islami ve eşcinsel olarak değerlendiren ve bu 4 farklı görüşe kardeşlik çağrısı yaparken farklılıkların arasındaki çatışmayı hicveden oyuncular performanslarıyla dikkat çekti.

Canlı bomba annelerini de eleştiren spermler, ana rahmini Türkiye'ye benzeterek, birlik mesajları da verdi. İzleyenleri kahkahaya boğan oyuncular Emel Çölgeçen, Erdem Akakçe, İsmail Hacıoğlu ve Sermiyan Midyat iki perdelik komedide Türkiye'deki trajediye parmak bastı.

Oyunu Altan Erkekli, Bülent Emin Yarar, Ferhan Şensoy, Nihat İleri, Sumru Yavrucuk ve Zuhal Olcay seslendirdi. Oyunun sürprizleri arasında, rap müziğinin ilk akla gelen ismi CEZA'nın oyun için hazırladığı iki şarkı yer aldı. Oyunun kostüm tasarımının Funda Çebi, ışık tasarımı Yakup Çartık ve dekor tasarımının Barış Dinçel'e ait olduğu öğrenildi.

Bülent Karslıoğlu