SÖZ SEÇMENİN!

SÖZ SEÇMENİN!
Türkiye, 26'ıncı dönem parlamentosunun yeni üyelerini belirlemek üzere 1 Kasım'da (bugün)sandık başına gidiyor.

Yapılacak seçimde Samsun'da bin 245 sandık kurulacak. 923 bin 878 seçmen ise oy kullanacak ve Samsun'dan 9 milletvekilini TBMM'ye gönderecek. 

SEÇİME KATILAN PARTİLER
1 Kasım'da seçim bölgelerine göre seçime katılan partiler, AK Parti, BTP, BBP, CHP, DP, DSP, HDP, KP, MP, EP, İP, MHP, SP,ÖDP, TURKP, DGP,TKP,VP,GP, HAP, MAP ve HKP 85, HÖP 78, DYP 67 ve LDP 61 seçim çevresinde seçime katılıyor. Samsun ve çevresinde seçime katılan partiler;AKParti,
MHP, CHP, SP, HDP, BBP, DSP, DP, HKP, VP, BTP, DYP, LDP, MP, KP olarak belirlendi.                         
YAKLAŞIK 57 MİLYON SEÇMEN
YSK, seçmen sayılarını yurt içinde 54 milyon 75 bin 851, yurt dışında 2 milyon 895 bin 885 olarak açıkladı. Yurt içi seçmen sayısı 7 Haziran seçiminden bu yana 310 bin 620 kişi, yurt dışı seçmen sayısı ise 28 bin 227 kişi arttı. Seçimlerde yurt içinde, yurt dışı temsilciliklerde ve gümrük kapılarında kullanılmak üzere toplam 75 milyon 288 bin 955 birleşik oy pusulası basıldı.

BİTİŞ SAATİ ÇOK ÖNEMLİ
1 Kasım Pazar günü oy verme için saat 08.00'den 17.00'ye kadar geçecek zaman oy verme süresi olacak.  Doğu ve Güneydoğu illerinin bazılarında uygulama 07.00-16.00 saatleri arasında olacak. Oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler, sayılıp kimlikleri alındıktan sonra oyunu kullanacak. YSK'nın belirlediği bitiş saatinden sonra gelen seçmen oy kullanamayacak. 

OY KULLANMADA KİMLİK ŞART
Sandık başına gelen seçmen, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi resimli, resmi nitelikteki belgelerden birini başkana verecek ve oyunu kulllanacak. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamayacak. Mehmet Hazinedar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum