SORUNLARINA ÇARE ARIYORLAR

SORUNLARINA ÇARE ARIYORLAR
Et tavukçuluğu yetiştiriciliği yapan üreticiler sorunlarına; ÇARE ARIYORLAR

        11 Şubat Cumartesi günü yapılan Kavak/ Samsun Kanatlı Et Üreticileri Birliği Olağan Kongresi’nde üreticiler içerisinde bulundukları sıkıntılardan çıkmak için çare arayışında olduklarını dile getirdiler. Samsun ilinde yapılmış olan 77 tane tavuk çiftliğinin tamamına yakınının sıkıntıda olduğunu belirten üreticiler çözüm konusunda Samsun’un siyasetçilerinden yardım beklemekteler.

                            EVLERİNE EKMEK GÖTÜRECEK DURUMDA OLMAYANLAR VAR

     Yapılan kümeslere İPARD kapsamında devletin verdiği hibenin yetmemesi nedeniyle kümeslerin büyük bir kısmının bankalardan kredi kullandığı, KÖYTÜR’ün ekonomik sıkıntıya düşmesi nedeniyle de bankaya olan borçların ödenemediği, bu konuda çıkış noktası bulunması için öncelikli olarak Bakan Çağatay Kılıç’ın ve Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan’ın devreye girmesi gerektiği ifade edildi.

           KÜMESLERE ET TAVUĞU DIŞINDA TAVUK KONULAMAMASI BÜYÜK SORUN

  Tavuk çiftliklerine devletin verdiği destek nedeniyle Tarım Bakanlığı’na bağlı Kırsal Kalkınma Kurumu Genel Müdürlüğü’nün kümeslere “yarka” olarak bilinen yumurtalık tavuk konulmasını yasaklamış olması üreticiyi adeta çıkmaza sokmuş durumda. Tarım Bakanlığı Kırsal Kalkınma Genel Müdürlüğü sadece kriz dönemlerine mahsus yumurta tavuğu( Yarka) konulabilir izni vermesi halinde üreticilerin de KÖYTÜR’ün de çok rahat edeceğini ifade eden üreticiler bu konuda şehrimizin siyasetçilerinden özellikle de Bakan Çağatay Kılıç’tan yardım beklemekteler.

                                             SİYASETÇİLER ÖNÜMÜZÜ AÇSINLAR

    Kanatlı Et Üreticileri Birliği’nin olağan kongresinde konuşma yapan Birlik Başkanı Cengiz Belli; “Amacımız üreticinin önünü açmak. Sadece KÖYTÜR’e yüklenmek haksızlık olur. Zaten KÖYTÜR ekonomik sıkıntılar yaşamakta; burada yapılması gereken hem KÖYTÜR’ü hem de üreticiyi rahatlatmak için kümeslerde yumurta tavuğunun da üretilmesine izin vermektir. Bunu yapacak olan da siyasetçilerimizdir. Önümüzdeki günlere Sayın Bakanımız Çağatay Kılıç Bey’den bu konuyla ilgili randevu talep edeceğiz umarım bizlerden yardımını esirgemez” dedi.

                                                              BANKALAR ENSEMİZDE

          Toplantıda üreticilerin büyük bir kısmı söz alarak bankalardan aldıkları kredileri ödeyememeleri nedeniyle evlerine, işyerlerine ve tüm mal varlıklarına icra geldiğini, evlerine ekmek götürecek parası olmayan üreticilerin olduğunu, bu konunun şehrin kanayan yarası hâline geldiğini, bir an önce konuyla ilgili çözümün bulunması gerektiğini ifade ettiler. KÖYTÜR’ün de içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntıdan bir an önce kurtulması için üreticiler olarak ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını, daha fazlasını yapmaya da hazır olduklarını ifade eden üreticiler, içerisinde bulundukları sıkıntılardan ötürü evleri dağılan üreticilerin dahi olduğunu bu konunun bir an önce çözülmesi gerektiğini ifade ettiler. Ahmet Ufuk ERKAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.