Sona yaklaşıldı

Sona yaklaşıldı
AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk, Sağlık İl Müdürü Mustafa Kasapoğlu ve AK Parti İlkadım İlçe Başkanı İhsan Kurnaz ile birlikte yapımı devam eden ihtisas hastanesinde incelemelerde bulundu.

Sağlık İl Müdürü Mustafa Kasapoğlu, hastanenin yapımına 2006 yılında başlandığını ve hastanenin 2010 yılının Haziran ayında teslim edileceğini söyledi. Hastanenin şu ana kadar yüzde 85' inin tamamlandığını belirten Kasapoğlu, " Bu bölge başta ihtisas hastanemiz olmak üzere kompleks içinde yapımı devam eden ve yeni yapılacak olan hastaneler ile birlikte tam bir sağılk kompleksi haline gelecek. Hastanı tamamlandığına 600 yataklı olarak hizmet edecek ve 80 bin metrekarelik kapalı alan içinde yer alacak. Hastane 77 trilyon liraya yapılacak. Şu anda hizmet veren Mehmet Aydın İhtisas Hastanesinin iki katı büyüklüğünde olacak. Hastanemiz sadece Samsun halkına değil bölgeye hizmet verecek" dedi.
SAĞLIK ÜSSÜ HALİNE GELDİ
AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk ise, Hükümetin izlediği sağlık politikaları sonucunda Samsun'un bölgenin sağlık üssü haline geldiğini söyledi. Bugün Türkiye'nin bir çok ilinde olmayan ameliyat ve sağlık imkânlarının Samsun'un fazlasıyla olduğunu belirten Öztürk, " Hastanelerde muayene olmak için sabahlayan insanlar şimdi hastanesini de doktorunu da seçiyor hem de sıra beklemiyor. Şimdi sosyal güvencesi ne olursa olsun vatandaşlarımız ilaç kuyrukları da beklemiyor. Gidip eczaneden ilacını alıyor. Samsun önümüzdeki dönemde adeta sağlık turizmini yaşayacak. Yani, başta Karadeniz Bölgesi olmak üzere, Türkiye'nin birçok ilinden hastalar muayene olmak üzere ilimize gelecek. Yapımı devam eden bu proje, Türkiye'nin en modern hastanelerinden biri olan ihtisas hastanesi tamamlandıktan sonra Samsun sağlıkta cazibe merkezi yapacak. Dünyayı etkisi altına alan ekonomik krize rağmen, Hastenemiz planladığı tarihte tamamlanacak ve ülke sağlığına hizmet edecektir. Bu devası yatırımda emeği geçenlere ve mesaisinin neredeyse tamamını buraya harcayan İl Sağlık Müdürümüze teşekkür ediyorum" dedi.