SON DAKİKA ADAYLARI!

SON DAKİKA ADAYLARI!
1 Kasım'da yapılacak erken genel seçimi için bürokrat kesiminden beklenen müracaat olmayınca bu defa 7 Haziran seçiminde aday olup ancak listeye bile giremeyenler cesaret bulup AK Parti'ye müracaat etmeye başladı.

AK Parti'ye müracaat dün itibariyle(03.09.2015) sona erdi. CHP ve MHP'de son gün 7 Eylül olarak açıklandı. 

MÜRACAAT HIZLANDI
31 Ağustos'ta çok sayıda memurun istifa etmesi beklenirken bu olmadı. İstifa eden 4 Bürokrat AK Parti'den adaylığını açıkladı. Bürokratlardan beklenen sayıda istifalar gelmeyince, 7 Haziran seçimlerinde listede yer bulamayan aday adayları tekrardan partiye müracaatını yaptı.

LİSTE DIŞI KALANLAR
AK Parti'de müracaat son günü olarak açıklanan 3 Eylül 2015 tarihi son dakikasına kadar müracaatlar devam etti. Şu anda Milletvekili olanların tamamı müracaatını yaptı. 7 Haziran'da listeye bile giremeyen eski İl Başkanlarından Adem Güney ile Ali Akyüz de Parti'ye ücretini yatırdı.

BU DEFA OLACAK MI?
AK Parti'ye müracaatını yapan ve dikkat çeken isimlerin arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden ile İlkadım Belediyesi eski Belediye Başkanı Ahmet Okuyucu yer aldı. Özden 800 oyla vekilliği kaçırmıştı. Okuyucu ise Kavak'ın oylarını düşüren H.Basri Kurt'a rakip oldu. Onur EMİRZA

AK Parti İl Başkanı Göksel,

‘AK Parti'yi Layık Olduğu Seviyelere Getireceğiz’

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti’de aday adaylarının başvuru sürecinin tamamlandığını, Samsun’dan 44 aday adayı başvurusu, AK Parti Genel Merkezi’nden ise 11 aday adayı başvurusunun yapıldığını, toplamda 55 aday adayı olduğunu söyledi.

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, “Aday adaylığı sürecimiz bugün itibariyle sona ermiştir. Samsun’dan 44 aday adayı başvurumuz, Genel Merkezimizden de 11 aday adayı başvurumuz vardır. Aday adaylarımız merkez yoklamasıyla aday belirlemesine tabi olacaktır. Herhangi bir temayül ya da kamuoyu yoklaması yapılmadan direkt merkez yoklamasıyla belirlenecektir. Bu adayların belirlenmesi de inşallah şehrimize ve ülkemize hayırlar getirir. Biz teşkilatlar olarak, adaylarımızın kim olduğuna bakmıyoruz. Partimizin en fazla milletvekili sayısına ulaşması için çalışacak; elimizden geleni yapacağız. Çalışma süremiz kısa olacak. Bir önceki seçimde yaklaşık 45-50 günlük bir süreçte çalışmıştık. Bu seçimde yaklaşık 30-35 günlük periyotta çalışacağız çünkü 18 Eylül 2015’te adaylarımız belli olacak. İtiraz süreleri dahilinde kesin olarak 28 Eylül 2015 tarihinde adaylıklar kesinleşecek. Bu süreçte bizim de saha çalışmalarımız başlayacak. Adaylarımızla beraber tutulmadık el, girilmedik ev bırakmayacağız. Daha sıkı çalışıp, AK Parti’yi layık olduğu seviyeye getireceğiz. Şimdiden milletimize hayırlı olmasını diliyorum. AK Parti milletvekilleri, her zaman halkın yanında ve içinde olmuşlardır. Bundan sonra da öyle olacaklardır. Aday adaylarımıza başarılar diliyor, memleketimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

26. Dönem Milletvekilliği için AK Parti'den Aday Adaylığına müracaat eden isimler şu şekilde;


Ahmet Demircan, Murat Durmaz, Ahmet Okuyucu, İbrahim Semiz, Hüseyin Avni Çatal, Prof. Dr. Hakan Altıntaş, Ayşegül Özkaraduman, Özlem Maraş, Hasan Basri Kurt, Behram Bal, Osman Nuri Uzun, Mehmet Yılmaz, Sadullah Kirenci, Sultan Seyhan, Fuat Köktaş, Elif Çoşkun Bilgin, Fehmi Çilingir, Mustafa Özcan, Coşkun Gündüz, Ali Daştan, Basri Kiper, Orhan Kırcalı, Veysel Köroğlu, Abdullah Kurumahmut, Emine Karahuça Yılmaz, Adil Tok, Yılmaz Hocaoğlu, Ahmet Akca, Bünyamin Duman, Osman Aker, İsmail Malay, İsmail Karaismailoğlu, Kamuran Özden, Bilal Kobanoğlu, İbrahim Mırık, Çiğdem Karaaslan, Alp Şahiner, Haluk Tan, Ferdi Ünlü, Adem Güney, Necati Alkan, Mustafa Bezirgan, Mediha Acar, Talip Öztürk, Akif Çağatay Kılıç, Abdulvahap Yıldırım, Sinan Mertol, Tanju Çolak, Tülay Bakır, Kerim Taşkıran, Zeynep Karagöl, Mahmut Çelik, Tayfun Kurt, Selman Saruhan.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum