Sokağı otoparka çevirdiler !

Sokağı otoparka çevirdiler !
Esnafın başvurmadığı yer kalmadı yine de sonuç alamadı...

Saathane Meydanı'nı çevreleyen sokaklarda esnaflık yapanlar, araç parkından şikayetçi. Dar sokaklara araçlarını bırakıp gidenlerden dolayı iş yapamaz hale geldiklerini söyleyen esnaflar, Trafik Şube Müdürlüğü'nün bu konuya eğilmesini istedi.

Samsun'un İlkadım İlçesi Saathane Meydanı Çarıkçılar Sokak esnafı, iş yerlerinin bulunduğu cadde üzerine gün boyu araç park edilmesinden dolayı şikâyetçi. Esnafı, dükkânlarının bulunduğu sokak üzerine her gün akşama kadar park edilen araçlar nedeniyle iş yapamaz duruma geldiklerini ancak her kuruma başvurmalarına rağmen konu hakkında bir geri dönüşün sağlanamadığını kaydettiler.

EMNİYET'TEN OLUMSUZ YANIT
Park sorunu olmadan önce, ailelerin sokağa girerek alışveriş yaptıklarını şimdi ise günde 3–4 müşteriye ancak satış yapabildiklerini kaydeden sokak esnafı, yaşanan durum ile ilgili Samsun İl Emniyet Müdürlüğü'ne dilekçe verdiklerini ancak kimsenin kendileriyle ilgilenmeyerek kendilerini alt belediyelere yönlendirildiklerini, gittikleri belediyelerden de geri çevrilerek mağdur edildiklerini söyledi.

PARKA 3 LİRA VEREMİYORLAR
Saathane Meydanı Çarıkçılar Sokak esnaflarından Memduh Darıcı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Dükkânlarımızın önlerine araçlar park ediliyor. Sokak, sanki otoparkmış gibi kullanılıyor. Bu araç sahipleri, 30–40 bin TL araçlarına para veriyorlar da, neden gidip bir otoparka 4–5 TL verip araçlarını park etmiyor. Daha önce, sokağımıza insanlar aileleri ile gelip alış verişlerini yaparlardı. Bizde, bol bol satışımızı yapıp, evimize ekmek paramızı götürürdük. Zaten iş yok Samsun'da, şimdi ise bu park sorunundan dolayı işlerimiz iyice durdu. Günde, 3 veya 5 kişiye satış yapıyoruz" dedi.

EMNİYET: ARA SOKAKLAR BİZİ
İLGİLENDİRMEZ
Emniyet'e başvurduklarını belirten Darıcı, "Biz diğer arkadaşlarımız ile bu durumun önüne geçilmesi için, Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne dilekçe verdik ve yeri geldi 155'i aradık. Emniyet, 'Biz ara sokaklar ile ilgilenmiyoruz' diyerek, alt belediyelere bizi yönlendiler. Oradan da, arkamıza baka baka geri çevrildik. Bizler, bugün kapımıza bir kutu dahi mal koysak, çevik kuvvet ve zabıtalar direk gelip kanunu uyguluyorlar. Madem ilgilenmiyorlar bizimle, dükkânlarımızın önüne neden mal attırmıyorlar? Yolun ortasına konulan araçlara, bu görevliler neden engel koymuyorlar? Bu yasal mıdır? Biz, bu sorundan dolayı açıkçası mağduruz ve artık bir çözüm üretilsin istiyoruz. Her kim ilgileniyorsa, artık bizim sesimizi duysun” diyerek yetkililere seslendi.

Tolga BİRGÜCÜ