Soğutma sanayicilerinden ihracat seferberliği

Soğutma sanayicilerinden ihracat seferberliği
Ege Soğutma Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESSİAD), üyelerini yurtdışına açmak ve ihracatlarını artırmak için yabancı alım heyeti organizasyonu düzenledi.

Suudi Arabistan, Katar, Gürcistan ve Kenya'dan gelen işadamları ile Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde yapılan ikili görüşmeler ve ziyaretler başarı ile tamamlandı. Alım heyeti organizasyonlarının ilkini düzenlediklerini ve hem üyelerinin hem de yabancı misafirlerin çok memnun kaldığını dile getiren ESSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Akın Kayacan, benzer çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

Ekonomi Bakanlığı'nın desteklediği Uluslararası Rekabeti Geliştirme Projesi (UR-GE) kapsamındaki alım heyeti organizasyonunda yabancı firma temsilcileri ile birebir görüşme ve kendilerini tanıtma imkanı bulduklarını belirten Kayacan, kaliteli ürün yaptıkları halde yurtdışına tanıtım ve satışta istenen düzeye gelememiş firmalara proje desteği ile yardımcı olduklarını kaydetti. Görüşmelerin ardından yabancı misafirlerin ikinci ve üçüncü günlerde üreticilerin fabrikalarını gezdiğini dile getiren Kayacan, “Ülkelerin sektörümüzle ilgili ithalat verilerini çok iyi inceleyip kaliteli ürünlerimizi uygun fiyata satabileceğimiz pazarları tespit ediyoruz ve o pazarlara odaklanıyoruz. Geçen mayıs ayında ticaret heyetimizle Kenya'ya gerçekleştirdiğimiz seyahat başarılı geçti. Ardından üyelerimiz, o bölgeye ihracata başladı. Bunun da karşılığı olarak oradan yeni firmalar geliyor. Yine bizim dernek olarak yurtdışındaki fuarlara katılmamızın sonucunda, Katar'dan ve Suudi Arabistan dan buraya firmalar geliyor.” dedi.

'AZ BİLİNEN YERLER TERCİHİMİZ'

Dernek olarak sektörün çoğunlukla odaklandığı ülkeler yerine, az bilinen ve bakir pazarı olan ülkelere ağırlık verdiklerini anlatan Kayacan, “Türkiye iklimlendirme sektörü, giderek gelişen ve özellikle Avrupa ürünlerine karşı ciddi olarak rakip olan bir sektör. Bunu Avrupa'daki büyük fuarlara katıldığımızda görüyoruz. Türk imalatçı sayısı giderek artıyor ve kabul görüyor. Dünya piyasalarında, tabii yine bizim sektörde de Uzakdoğu ile mücadele var. Kalite isteyenler, söz tutma ve güvenilirlik açısından bizi tercih ediyorlar fakat oraya kadar mücadele etmemiz ve kendimizi tanıtmamız gerekiyor. Bu tanıtımları da elimizde bulunan tüm imkanları kullanarak yapmaya çalışıyoruz. Bu organizasyonumuza katılan bütün firmalar, birbirleri ile ticaret yapabileceklerini görüşmelerden sonra beyan ettiler, yani doğru firmaları eşleştirmişiz. Bu çalışmanın sonucu, yakın zamanda yaklaşık 1 milyon euroluk sipariş bekliyoruz.” diye konuştu. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.