Soğuk ve kuru havada cilt uyarısı

Soğuk ve kuru havada cilt uyarısı
KIRIKKALE Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, cilt bakımının özellikle kış günlerinde önemli olduğunu dikkat çekti, soğuk ve kuru havada özen gösterilmesini istedi.

Dr. Feramiş Ender Güngüneş, her mevsimin insan sağlığı üzerinde kendine özgür bir takım etkileri olduğu diktkat çekti, vatandaşları özellikle soğuk ve kuru havanın hakim olduğu kış günlerinde cilt bakımına özen göstermesini istedi. Dış mekanda kuru ve soğuk hava, iç mekanda ise kaloriferin yarattığı kuru havanın olumsuz etkilerinin olabileceğini belirten Dr. Güngüneş, "Tabi tamamen çaresiz değiliz, bu konuda alınacak bazı önlemlerle kış mevsimini rahat bir şekilde geçirebiliriz. Öncelikle vücut temizliğimize, el-yüz temizliğimize dikkat etmemiz gerekiyor" dedi.


BANYO SUYU ÇOK SICAK OLMAMALI

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, banyo süresinin 10 dakikadan fazla olmamasına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Güngüneş uyarısında, "Soğuk olmasa da, en azından çok sıcak suyla banyo yapılmaması gerekiyor. Çünkü cilt biraz daha hassas oluyor bu dönemde. Özellikle çocuklarımızın el yıkama alışkanlıklarını bu dönemde biraz daha yakından takip edip on beş yirmi saniyeden fazla uzun süren bir miktarda ellerini yıkamamalarını, on beş yirmi saniyede bu işi bitirmelerini teşvik etmemiz gerekiyor. Mutlaka hem banyo yapıldıktan sonra, hem de el ve yüz temizliği sonrasında pahalı ürünler yerine uygun nemlendiriciler kullanılabilir" dedi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.