SİZİN İÇİN BİR 'FIRSAT'

SİZİN İÇİN BİR 'FIRSAT'
SAMSUN'da basın mensuplarıyla toplantı yapan Vali İbrahim Şahin, TRT Genel Müdürlüğü görevi süresince gerek...

Türkiye'ye gerek dünyaya görsel medya alanında hizmet ettiğini hatırlatarak, "Çok samimi söylüyorum, sizin için bir fırsat olduğumu düşünüyorum" dedi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, kentte bulunan yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Vali Şahin, yaptığı konuşmada kentin potansiyelini ve medya sektörü ile ilgili tespitlerini anlattı. TRT Genel Müdürlüğü görevi süresince 7 yıl boyunca 7 bin 500 kişilik TRT ordusuyla beraber, gerek Türkiye'ye gerek dünyaya görsel medya alanında hizmet ettiğini belirten Vali Şahin, şöyle devam etti:

"Burada bugün tanışma toplantısı yapmamızın nedeni basın toplantısından öte Samsun medyasını daha iyi nasıl bir yere taşırız. Sadece Samsun'a özgü kalmaz, bu Samsun'da en azından gözlemlediğim kadar güçlü medyayı kent ölçeği dışına taşırıp bölgesel hatta global bir medya araçları haline getirebilir miyiz biraz bunları konuşalım istiyorum. Çok samimi söylüyorum sizin için bir fırsat olduğumu düşünerek acaba Samsun'da iletişim fakültesinin de varlığını dikkate alarak medya sektörünü ulusal bazın ötesinde global anlamda nasıl büyütürüz bunu biraz konuşalım istiyorum. Bundan sonra biraz bu çerçevede bakarsak isabetli olur. 'Yeni medya' artık herbirimizin gazetesinde gerek televizyonun internet sitesinde çok fazla duyması gereken veya duyduğu bir alan. Bizim de Samsun'da yapmamız gereken iş belki yeni medya kavramı altında artık dünya nereye gidiyor buna bakmamız lazım."

Vali İbrahim Şahin, Samsun'un turizm konusunda bulunduğu yerin çok gerisinde olduğunu dile getirerek, "Aslında bu kadar turizme elverişli yerleri olmasına rağmen Samsun'a bu kadar az turistin gelmesi beni biraz şaşırttı. Biliyorsunuz Türkiye'ye en çok turisti iki yıl öncesine kadar Almanya gönderiyordu. Tablo değişti. 2013 yılında Rus turistler alman turistleri geçti ve şuanda 4.5 milyonun üzerinde Rus turist Türkiye'ye geliyor. Bu bizim içinde önemli bir argüman. Bu turistlerin ilk başta kum, deniz güneş kavramından yavaş yavaş kayıp daha elit bir turizme doğru kayıyorlar. Samsun'a özel olarak sağlık turizminin öne çıkarılması gerekiyor. Bu konuda fikrimin karşılık bulduğunu düşünüyorum. Samsun 9 tane özel hastanesi olan bir yer" diye konuştu. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.