SİYAHAREKETİ'NDEN İNSANİ YARDIM

SİYAHAREKETİ'NDEN İNSANİ YARDIM
Bir ay içerisinde 3 tır dolusu unu Suriye içlerine ulaştıran Samsun İnsani Yardım Hareketi ekipleri...

Gönüllüleri tarafından yapılan çalışma sonucu elde edilen gelirlerle satın aldığı 1500'er adet atkı,bere, eldiven, çorap ve çizmeden oluşan yardım paketlerinin dağıtımını yapmak ve bölgede son gelişmeleri yerinde tespit etmek amacıyla Suriye'ye girdi.

Samsun'un uluslararası boyutta yardım çalışmaları yürüten tek kuruluşu olan Samsun İnsani Yardım Hareketi, iç savaşın başlaması ile birlikte yoğun şekilde ilgilendiği Suriyeli sivillere yardım çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Siyahareketi başkanı İdris Akdin, özellikle kış mevsimi olması nedeniyle gerek sınırlarımız içinde ve gerekse sınırımıza yakın bölgede yoğun bir Suriyeli göçmen kitlesinin biriktiğini ifade ederek "savaşın en önemli mağdurları olan çocukları önemsediklerini, Samsun halkının duyarlılığı ile yaptıkları çalışma sonucu 1500 Suriyeli çocuk için atkı, bere, çorap, eldiven ve çizme çalışması başlattıklarını ve bunun neticesinde Suriye'ye giden ekiplerinin toplanan yardımları sahiplerine ulaştırmayı başardıklarını ifade etti.
Bölge ve son durum hakkında bilgiler de veren Akdin, Halep şehrinde durumun olukça trajik bir hal aldığını, şehrin her an yeniden Esad güçlerinin eline geçme olasılığı nedeniyle, 2 milyon insanın sınırlarımıza yığılma tehlikesi bulunduğunu açıkladı. En önemli ihtiyaçlardan birinin ekmek yapımında kullanılan un olduğunu sözlerine ekleyen Siyah başkanı şöyle konuştu; " Suriye içerisinde partneri olduğumuz İHH-İnsani Yardım Vakfı'na ait sığınmacı kamplarında kurulan ekmek fabrikaları, acil çağrılarda bulunmaktadır. Un stoklarının tükendiğini ve tek besin kaynağı olan ekmeğin çıkmaması durumunda daha vahim sonuçlarla karşılaşabileceklerini belirtmektedirler. Bu açıdan bir ay önce Samsun'dan gönderilen 3 tıra ek olarak yeni un yüklü tırların bölgeye sevk edilmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Şunu özellikle ifade etmek istiyorum ve inanıyorum ki Samsun'dan mazlumlara uzatılacak her yardım eli, kentimizi bereketlendirecektir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.