Sırtımız yere gelmeden pes etmeyeceğiz

Sırtımız yere gelmeden pes etmeyeceğiz
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2016 Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri'nde sırtları yere gelmeden pes etmeyeceklerini açıkladı.

SIRTIMIZ YERE GELMEDEN PES ETMEYECEĞİZ
Bu akşam Brezilya ile oynanacak özel maç öncesinde düzenlenen basın toplantısına katılan tecrübeli teknik adam, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, '2014 yılını 4 puanla bitirirsek Hollanda ile Amsterdam'da oynayacağız. Hollanda maçı kırılma maçı olur mu?' sorusuna ise Fatih Terim, şöyle cevap verdi: "Hollanda ile gruptaki 5. maçımızı oynayacağız. Ondan sonra bir 5 maç daha kalacak. Gruptan çıkmak için puanın kırıntısı şansımız varsa bizim şansımız var demektir. Sırtımız yere gelmeden pes dememiz kabullenmemizin bir anlamı yok. Yok eğer hakikaten hiçbir şansımız yok matematiksel olarak çıkamayacağımız kesinleşirse o zaman rakiplerimizi tebrik ederiz. Biz Amsterdam'a 4 puanla gidersek 5. maçı kaybetsek bile ondan sonra 5 maç daha var. O maçların sonucu sizi tekrar devreye sokar. Son ana kadar kabullenmeden deneyeceğiz. Ayrıca bu maçı Hollanda ile nerede oynadığınızın bir anlamı yok. Sırtımız yere gelmeden pes demeyeceğiz. En son hakemlerlerle beraber bir videodan seyrederiz, sırtımız yere tam geldi mi gelmedi mi öyle kabulleniriz. Biz bir turnuvaya değil her turnuvaya katılmak için geldik."


BASIN AÇIKLAMASINA ELEKTİRİK KESİNTİSİ ENGELİ
Pazar günü oynayacakları Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri'nde Kazakistan maçının önemine de değinen Terim, Kazakistan maçında alınacak bir üç puanın kendileri için belirli bir moral ve rahatlama olacağını ifade etti. Tecrübeli teknik adam, "Çok iyi giden bir milli takım vardı. İzlanda maçından sonra bir düşüş yaşadık. Çek Cumhuriyeti maçının ilk yarısında çok iyi oynadık. Letonya'da her halde çok farklı bitecek bir maç berabere bitti. Kazakistan maçında alınacak üç puan bizi belirli bir hedef belirli bir moral ve puana getireceğ için bir rahatlama biraz daha ümitli bakmamızı sağlar. Bu maçı kazandık diye birşey de bitmez. Kalan maçları eksiksiz gitmek için mücadele edeceğiz. Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Sonuç olarak biz ilk üç maçta kredilerimizi tükettik ve bunun bilinciydeyiz." diye konuştu. Bu arada Fatih Terim'in basın toplantısı anında tesislerin ve basın toplantı odasının elektrikleri kesildi. Fatih Terim, kesintiye rağmen açıklamalarına ara vermeden devam etti. Kısa süre sonra da elektrikler tekrar geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum