Sinema.com’a Göre Yılın En İyi Filmleri

Sinema.com’a Göre Yılın En İyi Filmleri
Sinema.com üyeleri, yerli ve yabancı yapımlar açısından zengin bir yıl olan 2007'nin en iyilerini belirledi.

Yaklaşık 5 bin Sinema.com üyesinin 15 gün süreyle oy kullandığı "Sinema.com En İyiler" anketinde, yılın en iyi yabancı film "Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu", en iyi yerli film ise Şener Şen'in uzun bir aradan sonra sinema seyircisiyle buluştuğu ve gişede hızlı bir başlangıç yapan "Kabadayı" seçildi. Kabadayı, Sinema.com üyelerinden aldığı yüzde 20 oy oranıyla, "Beyaz Melek" (yüzde 15), "Mutluluk" (yüzde 13), "Takva" (yüzde 10) ve "Yaşamın Kıyısında"nın (yüzde 9) önünde birinci olarak yer aldı.

KARAYİP KORSANLARI ANKETİ DOMİNE ETTİ

Sinema.com üyelerinden en yüksek oyu alarak yılın en iyi yabancı filmi seçilen "Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu" filmindeki oyunculukları ile Johnny Depp en iyi yabancı erkek oyuncu ve Keira Knightley en iyi yabancı kadın oyuncu seçildi.

Yılın en iyi yabancı kadın oyuncusu "Kefaret" ve "Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu"ndaki performansıyla Keira Knightley seçildi. Cate Blanchett, "Elizabeth: Altın Çağ" filmindeki performansıyla ikinci sırada yer aldı. Keira Knightley ve Cate Blanchett'i yüzde 9 oy oranlarıyla Helen Mirren (Kraliçe), Nicole Kidman (İstila) ve Jodie Foster (İçindeki Yabancı) izledi.

Yılın en iyi yabancı erkek oyuncusu yüzde 17 oy oranıyla "Karayip Korsanları: Dünya'nın Sonu" filminin karizmatik korsanı Johnny Depp oldu. "Korkak Robert Ford'un Jesse James Suikasti" filmiyle izlediğimiz yakışıklı oyuncu Brad Pitt ise yüzde 12 ile ikinci sırayı aldı. Leonardo Di Caprio (Kanlı Elmas) ve George Clooney (Avukat) Sinema.com üyelerinden yüzde 9 oy aldılar.

Yılın en iyi yabancı filmi seçilen "Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu" (yüzde 12) filmini, SİYAD üyeleri tarafından yılın en iyi yabancı filmi seçilen "Pan'ın Labirenti" (yüzde 7) izledi. David Cronenberg'in şu an Samsun'da gösterimde olan son filmi "Şark Vaatleri" yüzde 6 oyla üçüncü sırayı aldı.

TÜRK SİNEMASININ EN İYİLERİ ÖZGÜ NAMAL VE ŞENER ŞEN

Sinema.com üyeleri en iyi yerli kadın oyuncu olarak Özgü Namal'ı, en iyi yerli erkek oyuncu olarak Şener Şen'i seçti. Özgü Namal yüzde 26 oy alarak rakiplerinin önünde dikkat çekici bir farkla yer aldı.

2007 senesinde birçok başarılı projede izlediğimiz Özgü Namal, "Mutluluk" ve "Polis" filmlerindeki performansıyla Sinema.com en iyiler anketinde en yüksek oyu aldı. Yüzde 26 oyla birinci sırayı alan Özgü Namal'ı, "Beyaz Melek" filminde izlediğimiz usta oyuncu Yıldız Kenter (yüzde 14), Adem'in Trenleri filminde eşi Cem Özer'le birlikte başrolü paylaşan Nurgül Yeşilçay (yüzde 13), yılın ödüllü filmlerinden "Yumurta"da canlandırdığı Ayla karakteri ile Saadet Işıl Aksoy (yüzde 10) ve Kabadayı filmindeki performansıyla Aslı Tandoğan (yüzde 9) izledi.

Yerli erkek oyuncu kategorisinde usta oyuncular ve son dönemin başarılı genç oyuncuları karşı karşıya geldi. Şener Şen, "Kabadayı"da canlandırdığı Ali Osman karakteri ile yüzde 16 oy olarak yılın en iyi erkek oyuncusu seçildi. "Barda" ve "Yumurta" filmlerinde izlediğimiz Nejat İşler, yüzde 11 oyla ikinci sırayı aldı. "Son Osmanlı: Yandım Ali" ve "Kabadayı" filmleriyle beğeni kazanan Kenan İmirzalıoğlu ve "Polis" filminde efsanevi cinayet masası polisi Musa Rami olarak izlediğimiz Haluk Bilginer yüzde 10 oy oranıyla üçüncülüğü paylaştı. Mutluluk filmindeki performansıyla Altın Portakal'de en iyi erkek oyuncu ödülünü alan Murat Han yüzde 7 oy alarak dördüncü oldu.