SİLAHLI KUVVETLERE MİNYATÜR FÜZE

SİLAHLI KUVVETLERE MİNYATÜR FÜZE
ROKETSAN, Yatağan Füze Sistemiyle tek piyadeye ve mini insansız araçlara, hassas güdümlü füze kabiliyeti kazandırıyor.

ROKETSAN, füze ürün ailesinin en yeni üyelerinden olan Yatağan Füze Sistemi’ni,14'üncü Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF'19) tanıttı.

Meskun mahal harp ortamında görev yapmak zorunda kalan silahlı kuvvetler ve güvenlik güçleri; keskin nişancılar, toplu hedefler ve çatışma bölgesine intikal eden takviye unsurlar gibi tehditlere karşı karşıya kalıyor. Bu tehditlerin hızlı ve etkin bir şekilde ateş altına alınması, genellikle tek er tarafından rahatlıkla kullanılabilen bombaatar silahları ile sağlanıyor. Diğer yandan, bu silahlardan ateşlenen mühimmatın güdümsüz olması, ortaya çıkan yeni tehditlere göre menzillerinin kısa kalması, mesafe arttıkça hedef bölgede yüksek saçılım göstermeleri ve bu nedenle istenmeyen harici hasarlar oluşturmaları, önemli dezavantajlar olarak ortaya çıkıyor. Yatağan Füze Sistemi ise ROKETSAN tarafından, tüm bu dezavantajları ortadan kaldıracak, yeni ve etkin bir çözüm olarak geliştirildi. Yapılan çalışmalar sonucunda, mevcut ve yeni nesil 40 milimetre bombaatar silahlar kullanılarak atılabilen, mevcut bombaatar mühimmatının sahip olduğu yaklaşık 400 metrelik azami menzilin çok daha ötesinde etkili menzile sahip, keskin nişancı, toplu hedef ve benzeri tehditlere karşı doğrudan, tek seferde ve yüksek hassasiyet ile ulaşacak güdümlü minyatür füze sistemi Yatağan ortaya koyuldu.

fuze-1.jpg

Lazer işaretlemeyle hedefi buluyor
Yaklaşık 1 kilogram ağırlığıyla tek er tarafından kullanılan mevcut bombaatar silahlarının yanı sıra insansız kara, deniz ve hava araçları üzerinden de atılabilen Yatağan, yarı aktif lazer arayıcı başlığı ile azami 1 metrelik cep mertebesinde vuruş hassasiyeti sunuyor. Bin metrenin üzerinde menzile ulaşabilen etkili bir silah sistemi olarak öne çıkan Yatağan, bir lazer işaretleyici kullanılarak belirlenen hedefe minyatür arayıcı başlığı ve minyatür kanat tahrik sistemi sayesinde yönleniyor. Yatağan'ın ihtiyaç duyduğu hedef işaretleme işleminin, kullanıcının isteğine bağlı olarak, kullanıcının kendisi, bir yardımcı personel, mini insansız hava aracı (İHA) ve insansız kara/deniz araçları (İKA/İDA) üzerine yerleştirilmiş lazer işaretleyicilerle yapılması yeterli oluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.