Silahla yaralamada ağabeye 15 yıl hapis, kardeşe beraat

Silahla yaralamada ağabeye 15 yıl hapis, kardeşe beraat
SAMSUN'da bir kişiye tabancayla ateş ederek başından ağır yaraladığı iddiasıyla tutuklu olarak yargılanan Şaban Ç., 15 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı, olay anında yanında bulunan kardeşi Erkan Ç. ise beraat etti.

Olay yaklaşık 2 yıl önce Atakum İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre çıkan kavgada Şenol Çepni'ye tabancayla ateş edip başından ağır yaraladığı iddia edilen Şaban Ç. tutuklandı. Olay sırasında yanında olan kardeşi Erkan Ç. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'adam öldürmeye teşeşbüs' 'genel güvenliği tehlikeye düşürmek' ve '6136 sayılı silah kanununa muhalefet' suçlarından tutuklu olarak yargılanan Şaban Ç. ile tutuksuz yargılanan kardeşi Erkan Ç. bugünkü karar duruşmasında hazır bulundu. Mahkeme heyetine ifade veren Şaban Ç. pişman olduğunu söyleyip, "Keşke bu olay olmasaydı. Mahkemenin vereceği karara razıyım" dedi. Tutuksuz sanık Erkan Ç. ise suçsuz olduğunu söyleyip beraatini talep etti.

Sanık ifadelerinin ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti Şaban Ç.'yi, 'adam öldürmeye teşebbüs', 'genel güvenliği tehlikeye sokmak' ve '6136 sayılı silah kanuna muhalefet' suçlarından toplam 15 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Tutuksuz yargılanan Erkan Ç.'nin ise beraatine karar verdi. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.