SIFIRI TÜKETTİLER!

SIFIRI TÜKETTİLER!
Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olan Siyasi Partilerin bazıları vatandaştan ilgi görmemesine rağmen seçime katılma inat ve umudunu sürdürüyorlar.

12 PARTİ SIFIR ÇEKTİ
Siyasi Partilerin seçimlere katılabilmeleri için, ülke genelinde illerin en az yarısında, oy verme gününden en az altı ay evvel teşkilat kurmuş ve büyük kongrelerini yapmış olması ve bir ilde de teşkilatlanma merkez ilçe dahil o ilin ilçelerinin en az üçte birinde teşkilatını kurmuş olması gerekir. Dolayısıyla 1 Kasım'da 16 parti seçime katılmış oldu. Bu 16 partinin 12'si ise yüzde olarak sıfır çekti.

SEÇMEN MESAJINI VERDİ
Seçime katılan bazı partiler umut ve inatlarını sürdürerek vatandaşın kendilerini benimsememesi ve yüzde olarak sıfırın içerisine atmasına rağmen partilerini kapatmamak için direniyorlar. Gelinen bu noktada sıfır çeken partilerin kendilerine yakın olarak gördükleri partiye ilhak ederek partilerini kapatmaları ve vatandaşın vermiş olduğu mesajı iyi okumaları gerekir.

OYLAR BOŞA GİTTİ
İsmi olup da cürmü olmayan partilerin arasına katılan, 7 Haziran seçiminde ittifak kurarak seçime giren SP ve BBP birlikte yüzde 2,5 dolayında oy almışlarken, ayrı ayrı katıldıkları 1 Kasım seçiminde 0, 68 ve 0,55 oy oranını zor yakaladılar. Sıfırın altında oy alan bu 2 parti ve diğerleri;VP,HAKP,DP,KP,BTP,DSP,LDP,MP,DYP geçerli oyların yaklaşık 1,200 binini elde ettiler ve bu oylar torbada kalıp hiç bir işe yaramadı. Mehmet Hazinedar 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum