SIFIR ATIK PROJESİNE BAFRA BELEDİYESİNDEN TAM DESTEK

SIFIR ATIK PROJESİNE BAFRA BELEDİYESİNDEN TAM DESTEK
Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca başlatılan ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde tanıtımı gerçekleştirilen Sıfır Atık Projesi’ni Bafra Belediyesi hayata geçirdiği uygulamalarla destekliyor.

İsrafın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, oluşan atık miktarının azaltılmasını, etkin toplama sisteminin kurulmasını, atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan atık önleme yaklaşımı ile Emine Erdoğan tarafından başlatılan Sıfır Atık projesi ilçe genelinde vatandaşlarca da destek gördü.

Bafra Belediyesi, ”Dönüşüm Seninle Başlar” sloganıyla hazırlanan kutuları başta belediye hizmet binası olmak üzere şehir genelinde birçok noktaya yerleştirdi.

Belediye Başkanı Hamit Kılıç konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Gelecek nesillerimize bırakmakta zorunlu olduğumuz doğal hayatı korumak bizlerin öncelikli görevcidedir. Bu doğrultuda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan hanımefendi öncülüğünde Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca başlatılan Sıfır Atık projesine Bafra Belediyesi olarak destek veriyoruz. Böylesi önemli bir projesin hayata geçmesinde öncülük eden Sayın Emine Erdoğan hanımefendiye teşekkür ediyorum ”Dedi.

Başkan Kılıç: “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızın 24.06.2007 tarihinden itibaren yürürlüğe giren “Ambalaj Atıkları Kontrolü Yönetmeliği” gereği ambalaj üreticileri olan bizler, oluşturduğumuz ambalaj atıklarını “Çöp” olarak değerlendirmekten öte biriktirmek zorundayız. Bu nedenle Şehrimizde oluşan atık miktarını azaltmak, geri kazanılabilir atıkları ülke ekonomimize kazandırmak ve doğal kaynaklarımızı korumak gibi hayati bir projeyi Bafra’mıza entegre etmek istiyoruz. Bafra Belediyesi ve ÇEVKO ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalarımız sizlerin katkıları ile başarıya ulaşma olasılığı oldukça yüksektir. Gelecek nesillerimize bırakmak zorunda olduğumuz yaşanabilir bir Bafra, Türkiye ve Dünya için hepinizi göreve davet ediyoruz. Dedi.

Onur Özsoy

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.