SEYİRCİMİZLE BULUŞACAĞIMIZ İÇİN HEYECANLIYIZ

SEYİRCİMİZLE BULUŞACAĞIMIZ İÇİN HEYECANLIYIZ
Koreografisini gerçekleştirdiği “Amor Stella’s” ile uzun zaman sonra seyirciyle buluşacak olan Tan Sağtürk, "Pandemiden sonra yapılan ilk eser olduğundan seyircimizle buluşacağımız için çok heyecanlıyız" dedi.

Samsun Devlet Opera ve Balesi, sezonun ilk prömiyerini 11 Eylül Cumartesi akşamı “Karışık Hisler” ile yapacak. Tan Sağtürk’ün koreografisini gerçekleştirdiği “Amor Stella’s” adlı eser de prömiyer gecesi Samsun’da seyirci ile buluşacak. Eser hakkında bilgi veren Sağtürk, "Pandemiden sonra yapılan ilk eser olduğundan herkes çok heyecanlı. Seyircimizle buluşacağımız için çok heyecanlıyız" dedi.

dsc-0238.jpg

2021-2022 sanat sezonunun hazırlıklarını sürdüren Samsun Devlet Opera ve Balesi, sezonun ilk bale prömiyeri ile seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor. 11 Eylül 2021 Cumartesi akşam saat 20.00‘de Samsun AKM Aydın Gün Sahnesi’nde izleyici ile buluşacak olan “Karışık Hisler” kolajında Tan Sağtürk’ün koreografisini gerçekleştirdiği “Amor Stella’s” adlı eser de seyirci ile buluşacak. Çok çalıştıklarını ve büyük heyecan duyduklarını belirten Tan Sağtürk, Denge Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, "Samsun Devlet Opera ve Balesi için hazırladığım Amor Stellas (Yıldızların Aşkı) isimli bir eser olacak. Aynı zamanda Mehmet Balkan'ın da iki ayrı eseri olacak bu gecede. Pandemiden sonra yapılan ilk eser olduğundan herkes çok heyecanlı. Devlet Opera ve Balesi uzun süredir bir bekleme sürecine girmişti. Elbette çalışmalar devam ediyordu ancak hep beraber çok zor bir süreç yaşadık." diye konuştu.

dsc-0251.jpg

Amor Stella’s: Yıldızların Aşkı

"SAHNELERİN AÇILMASI BÜYÜK MUTLULUK"
Çalışmalarda çok değerli vakitler harcandığını belirten Sağtürk, sözlerini şöyle tamamladı: "Yeniden sahnelerin açılması bizler için büyük mutluluk oldu. Benim eserimde özellikle duygular çok yoğunlaştı bu pandemi döneminde. Amor Stella’s latince Yıldızların Aşkı anlamına geliyor. Bütün dansçıları birer yıldız olarak görerek sahneye çıkmalarını sağladık.  Bu süreç bizler için çok değerli geçti diyebilirim. Dansçılarımız istekli çalışmaları hepimizi çok mutlu etti. 11 Eylül'de ilk gösterimimiz olacak. Seyircimizle buluşacağımız için çok heyecanlıyız. Umarım bu şekilde tekrar kapanmadan gidebiliriz. Pandeminin gerektirdiği kurallara herkesin dikkat etmesi her şeyde olduğu gibi kültür sanatta da devamlılığı sağlayacaktır. Umarım bu zorlu dönemleri sorunsuz geçirebiliriz."

dsc-0286.jpg

“Karışık Hisler” prömiyer temsilinin biletleri www.biletinial internet sitesinden ve Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesinden temin edilebilecek.

 

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum