Sevilen opera sanatseverlerle buluşacak

Sevilen opera sanatseverlerle buluşacak
“Madama Butterfly” operasının prömiyerini 25 Kasım 2023’te gerçekleştiren Samsun Devlet Opera ve Balesi 10 Şubat 2024 Cumartesi akşamı saat 20.00’de yapılacak “Madama Butterfly” temsili ile operaseverlerle yeniden buluşacak.

Librettosu Giuseppe Giacosa ve Luigi Illica’a ait olan, dünyanın en sevilen ve en çok sahnelen opera eserlerinden biri olan “Madama Butterfly” operası, orkestra şefi Patrick David Murray’ın yönetimi ve Yiğit Günsoy’un rejisiyle operaseverleri 20. yüzyılın başlarındaki Japonya’ya ve hüzünlü bir aşk hikâyesine taşıyor. Japon geyşa Butterfly’ın Amerikan subayı Pinkerton’la evlenmesinin ardından yaşadıklarını konu alan “Madama Butterfly” operası 2 perde olarak seyirciyle buluşuyor. Eserin dekor tasarımı Gürcan Kubilay’a, kostüm tasarımı Gülden Sayıl’a ait. Volkan Akkoç’un koro şefi, Kürşat Kılıç’ın koreograf olarak yer aldığı “Madama Butterfly” operasının ışık tasarımı Oğuz Murat Yılmaz ve Serkan Şentürk tarafından gerçekleştirildi.

img-8665.jpg

“Madama Butterfly” operasının 10 Şubat 2024 Cumartesi akşamı saat 20.00’de yapılacak temsilinde Madama Butterfly rolünde Arsen TEKİNMİRZA, Pinkerton rolünde Özer ÖNDEŞ yer alırken Sharpless rolünde Yağmur OKSAYOĞLU, Goro rolünde Ulaş Kocatürk, Lozio Bonzo rolünde Mustafa Orçun GÜN, Suzuki rolünde Stare ÇELEBİ, Kate Pinkerton rolünde Polen Yağmur Arslan, Il Comissario rolünde Utku Bayburt, Yamadori rolünde Metin Bayram, Ufficale rolünde Umur SEVİM seyirciyle buluşacak.
Samsun Devlet Opera ve Balesi orkestra, koro ve bale sanatçılarının yer aldığı “Madama Butterfly” eserinde başkemancı olarak Arda Bengi Yardımlı görev yapıyor.

img-8830.jpg

10 Şubat 2024 Cumartesi akşamı saat 20.00’de Aydın Gün Salonu’nda gerçekleşecek “Madama Butterfly” temsilinin biletleri biletinial internet sitesinden ve Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesinden alınabiliyor.

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.