"SEVDİKLERİNİZ SİZİ BEKLERKEN ACI HABER ALMASIN!"

"SEVDİKLERİNİZ SİZİ BEKLERKEN ACI HABER ALMASIN!"
Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şube Başkanı Dursun Kavuran Cuma günü mesai bitimiyle başlayan 9 günlük bayram tatilinde Samsun'a gelecek veya Samsun'dan ailelerinin yanına gidecek olan sürücüleri uyardı.

Kavuran, tatilin 9 gün olduğu için ziyaretlerin daha fazla yoğunluk göstereceğini kaydederek sürücüleri takip mesafesi konusunda uyararak, "Sevdikleriniz sizi beklerken acı haber almasın" dedi.


OKUL DÖNÜŞÜ YOĞUN TRAFİK

Kurban Bayramı'ndan önce verilen tatil ile beraber toplamda 9 güne uzayan bayram tatili için yolculukların başladığını ifade eden Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şube Başkanı Dursun Kavuran, "Cuma akşamı itibariyle başlayan 9 günlük tatil için birçok vatandaş şehir dışından Samsun'daki sevdiklerinin yanına gelmeye başladı. Trafikteki yoğunluk hafta içi kendini daha fazla gösterecektir." dedi. 9 günlük tatilin ardından okulların da başlayacağını kaydeden Kavuran, "Tatilin bitimiyle okullar başlayacağı için trafik normalden daha yoğun olacaktır. Vatandaşlarımızdan gerekli duyarlılığı göstermelerini istiyorum" şeklinde konuştu.

"EN FAZLA KAZA SON GÜN YAŞANIYOR"

Ülkemizde yaşanan trafik kazalarına ait yıllık istatistikler incelendiğinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı verilerine göre bayram süresince meydana gelen trafik kazalarının yüzde 52'si, 12:00- 16:00 saatleri arasında meydana geldiğini söyleyen Kavuran, "Can kaybının en fazla olduğu trafik kazaları ise bayram tatilinin son gününde yaşanmaktadır. Sevdiklerine bir an önce kavuşmak için yollara dökülen binlerce vatandaşımız ne yazık ki sevdiklerine acı haberler ulaştırmakta, giderilmesi çok kolay olmayan maddi ve manevi hasarlara sebebiyet vermektedirler." şeklinde konuştu.

"TAKİP MESAFESİNİ KORUYUN!"

9 günlük bayram tatiliyle beraber uzun yola çıkacak sürücülere yapmaları ve yapmamaları gerekenler hususunda uyarılarda bulunan Kavuran, "Tatile gideceklerin mutlaka araç bakım ve muayenelerini yaptırmış olmaları, araçta sorun var ise toplu taşıt araçlarını tercih etmeleri, uykusuz ve yorgun araç kullanmamaları, hız limitlerine uymaları, hatalı sollama yapmamaları, ışık ihlali yapmamaları, tüm sürücü ve yolcuların istisnasız olarak emniyet kemerlerini takmaları, araç kullanırken kesinlikle telefonla konuşmamaları, takip mesafesini korumaları konusunda uyarıyorum" dedi. uzun yolculuk yapacak herkese kazasız belasız yolculuklar temennisinde bulunan Kavuran, takip mesafesi konusundaki uyarılarının özellikle altını çizdiğini belirtti.    Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.