Sevan Bıçakçı ABD'de kitap oldu

Sevan Bıçakçı ABD'de kitap oldu
Tasarımlarıyla 'Yüzüklerin Efendisi' olarak dünya çapında ünlenen Sevan Bıçakçı'nın kendi tasarımları, İstanbul ve Anadolu'dan fotoğraflar ile süslenerek kitap oldu.

Kitabın tanıtımı New York Sotheby'sde özel bir sergi ve davet eşliğinde gerçekleştirildi. Davete, aralarında Sevan Bıçakçı'ya hayranlığını her fırsatta dile getiren Amerikalı ünlü film yıldızı Brooke Shields, Robert De Niro'nun eşi oyuncu Grace Hightower'ın da bulunduğu birçok seçkin konuk katıldı.
Dünyaca ünlü Türk mücevher tasarımcısı Sevan Bıçakçı'nın kitabı satışa çıktı. Anadolu, Bizans, Osmanlı tarih ve kültür mirasını göz kamaştırıcı bir biçimde mücevherlere yansıtan Sevan Bıçakçı'nın, dünyaca ünlü müzayede evi Sotheby's de tanıtıp imzaladığı kitabın yanı sıra, sergilediği eserleri de büyük beğeni kazandı.

Sevan Bıçakçı'nın görkemli tasarımlarının fotoğrafları ile süslenen ve kimi sayfalarda, kendisinin dünyaya bakış açısını yansıtan yazıların bulunduğu kitabı kaleme alan gazeteci ve mücevherat tarihçisi Vivienne Becker, 'Sevan Bıçakçı'nın hikayesini yazma teklifinin kendisini çok sevindirdiğini söyledi.

Becker, "Sevan'la ilgili yazmam istendiğinde çok heyecanlandım. Çalışmalarını birkaç yıldır bilmekteyim, gerçekten hayranlık duyduğum çok sıra dışı tasarımlar ve ürünler. Tamamıyla özgün yapıtlar, özgün sözcüğü ne kadar çok fazla kullanılır olduysa da burada tam olarak doğru. Mücevherlerin ruhunu, tarih olgusunu vurgulamasını, mükemmelliğini, rakibi olmayan el işçiliğini, egzotikliğini çok seviyorum. Sevan'n hikâyesini yazmak benim için çok büyük bir ayrıcalık ve onur oldu" dedi.

Değerli taşlara ters oyma tekniğiyle, Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Süleymaniye Camii gibi anıt yapıları, uğur böceği, denizatı, beyaz güvercin gibi doğal hayat öğelerini ve mitoloji figürlerini tasarladığı yüzük, kolye, bilezik gibi takılarla buluşturan Bıçakçı, New York'ta gördüğü ilgiden mutluluk duyduğunu söyledi.

Kapalıçarşı'da 12 yaşında başlayan ve günümüze kadar uzanan öyküsünü anlatan kitabın tanıtım gecesinde konuşan Sevan Bıçakçı, Assouline yayınları tarafından piyasaya çıkarılan kitabının yan sıra, koleksiyon parçalarının da sergilendiğini belirtti.

Bıçakçı, "İnsanlar kitaba baktıktan sonra da gözleriyle görsünler istedik. Vivienne Becker, imzasıyla harika bir kitap oluşturdu. Ben bile okuduğumda çok etkilendiğim bir kitap" dedi. Sevan Bıçakçı, kitabın yayınlanmasında katkısı bulunan çatışma arkadaşlarına teşekkür ettiğini belirterek, "Burada bir de sürprizimiz var. Üzerinde 6-7 yıldır çalıştığımız saat koleksiyonumuzun tadını hissettirecek iki parçamızı da sergiliyoruz. Heyecanlı bir Amerika turundayız" diye konuştu.

New York Başkonsolosu Ertan Yalçın ve eşi Başak Yalçın'ın da katıldığı davete, aralarında Hollywood ünlüleri, New York ve İstanbul sosyetesinden de birçok isim yoğun ilgi gösterdi. Gecede, ünlü film yıldızı Brooke Shields, Sevan Bıçakçı ile sohbet etti ve sergilenen eserlerini hayranlıkla izledi.

Sevan Bıçakçı'nın hayatını kitaplaştıran Assouline Yayınları Türkiye marka sahibi İrem Kınay da, yaptığı açıklamada, "Assouline Türkiye olarak New York'ta ilk kez bir kitabımızın tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Assouline Türkiye olarak bugüne kadar beş kitap çıkardık ama hepsinin lansmanları İstanbul'da olmuştu. Bugün o yüzden çok heyecanlıyız, bizim için çok özel bir gün. Burada yabancı Assouline takipçileri, Sevan takipçileri, herkesin Sotheby'sde bir arada olması, sanat için çok önemli bir lokasyonda bu kitabı lanse ediyor olmak çok büyük gurur bizim için" dedi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.