SESİMİZ DUYULDU!

SESİMİZ DUYULDU!
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı'nın, "Atakum'dan namaz kılmak için Raylı Sistemi kullanıp Büyük Cami'ye geliyorlar" örneği vererek..

65 yaş ve üzeri kişilerden "Ücretsiz" olması yerine "Yarım Ücret" talep edilmesi istemi Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul görmedi.

MANŞETİMİZ SES GETİRDİ
Gazetemizin dünkü manşeti "Bedava Yok!" başlığı ile çıkmış, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 4 Mart 2014 tarihli gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 65 yaş ve üzeri yaşlı kimselerin şehir içinde toplu taşıma araçlarından yararlanmaları ücretsizdir, Yönetmeliğine rağmen, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Samulaş'ın zarar ettiğini, 65 yaş ve üzeri kişilerin zararda etkili olduğunu söyleyerek, 65 yaş ve üstü kişilerden 'Yarım Ücret' alınmasını Komisyonda talep etmişti.

İSTİFAYA DAVET
Sivil Toplum Örgütleri talebin özellikle "Namaz" üzerinden örnekleme yapılmasına tepki göstermiş, SAGEM Derneği Başkanı Kürşat Gündoğdu yaptığı açıklamada,"Belediyeler vermiş olduğu hizmetin kimlerin nasıl faydalanacağına bakmaksızın hizmet vermekle mükelleftir. Özellikle namaza giden vatandaşların bu haklarını ellerinden almak için SAMULAŞ'ın zararına gerekçe gösteren Genel Sekreter Yardımcısı'nın istifa etmesini beklemek bütün Samsunluların hakkıdır" şeklinde konuşarak Arlı'yı istifaya davet etti.

İETT KARTI EVİNE GÖNDERİYOR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İETT, 65 yaş ve üstü kimselerin şehir içinde toplu taşıma araçlarından yararlanmaları için, Nüfus Cüzdanı göstermek yerine, "Ücretsiz" kart hazırladıklarını. Bu kartları almak için vatandaşların şehire inerek kuyrukta beklemelerinin kendilerini üzdüğünü, bu bakımdan yaşlılar için hazırlanan "Ücretsiz seyahat kartları"nın yaşlıların ev adresine posta veya kargo yoluyla ulaştırılacağı bilgisine ulaştık ve Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin 'yarım ücret' talebini üzüntüyle karşıladık.









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum