Servislere 'akıllı güzergah' çözümü

Servislere 'akıllı güzergah' çözümü
Yazılım sektörünün önemli oyuncularından Başarsoft, şirketlere, çalışanlarının servislerinin güzergahını ayarlama konusunda yardımcı olacak bir program geliştirdi.

Son 4 yıldır üzerinde çalışılan ve yol, piyasa gibi bütün şartlar dikkate alınarak geliştirilen yazılımın adı; Rotaban. Uygulama, işletmelere bir yandan taşımacılık maliyetlerini kontrol edebilmeyi, diğer yandan da verilen hizmetin çalışanlara adil bir şekilde sunulmasını vaat ediyor. Program sayesinde yakıttan yüzde 30'a varan oranda tasarruf etmek mümkün.

Başarsoft üst yöneticisi Alim Küçükpehlivan, sisteme ilişkin yaptığı açıklamada, şu bilgileri verdi:

"Teknik ifadeyle Rotaban; çalışanların güzergah ve iniş-biniş noktaları ile ilgili istek ve şikâyetlerinin değerlendirilmesi, yönetimi ve çözümü etkin bir şekilde gerçekleştirme imkan ve yetneğine sahip bir yazılım. Optimizasyon öncesi ve sonrası çalışanların yürüme mesafelerinin tespitini yapma, servis rotalarının mesafe bilgisini elde eder. Bu sayede kurum çalıştığı tur şirketlerini mesafe bazında denetlemiş olur. Bu sistem servis rotalarında sağladığı tasarruf nedeniyle çevrenin korunmasına yardımcı oluyor; yakıt tüketimini de yüzde 30 azaltıyor. Günlük tek yönde 700 kilometre mesafe kat eden 10 araçlık bir servis filosu, Rotaban sayesinde yüzde 30'luk bir tasarruf yaparak senede 35,26 ton daha az karbon salınımı yapıyor. Bu da 111 ağacın kesilmekten kurtarılması anlamına geliyor."

Başarsoft mühendisleri tarafından geliştirilen Rotaban; personel taşıma hizmeti alan kurumsal firmalar için tasarlanmış, rota hesaplama, optimize etme, görselleştirme ve yönetim sistemi olarak ifade ediyor. Bu sayede kurumlar için personellerin araçlara göre dağılım planlamasını ve en iyi rota oluşturuluyor. Cihan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.