OKULLARDA TEMİZLİK EĞİTİMİ

 Terme’de okullarda temizlik eğitimi

Terme Belediyesi Temizlik işleri Müdürlüğü tarafından başlatılan proje doğrultusunda ilçede bulunan okullarda ilköğretim öğrencilerine temizlik eğitimi veriliyor.

Terme Belediyesi çevreye duyarlı nesiller yetiştirmek amacıyla başlattığı proje doğrultusunda ilçede ilköğretim okullarında temizlik bilinci eğitimi veriyor. Terme Belediyesi Temizlik işleri Müdürlüğünde görevli personeller tarafından ilçedeki ilköğretim okullarında verilen eğitimde, minik öğrencilere geri dönüşüm, evsel atıklar, kimyasal atıklar, atık piller, atık yağlar ve bu atıkların çevreye yarattıkları etkiler konusunda bilimsel veriler eşliğinde eğitim verildi.

KUL DA KATILDI

Terme’nin tüm okullarını kapsayan seminer çalışmaları kapsamında, sıra Söğütlü Ortaokulu’ndaydı. Başkan Kul’un da katıldığı ve büyük bir katılımın gözlendiği seminerde öğrenciler, daha temiz bir Terme için yapılması gerekenleri öğrendi. Ayrıca öğrencilere günlük hayatta oluşturdukları evsel atıkları kendi imkanları ile nasıl geri dönüşüme kazandırabilecekleri konusunda bilgilerde verilerek, çevre konusunda broşürler dağıtıldı.

EN ÜST SEVİYEDE ÇEVRE DUYARLILIĞI

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Temizlik İşleri Müdürlüğü Bünyesinde başlayan projenin önemine vurgu yaptı. Söğütlü Ortaokulu’ndaki öğrencilere yaptığı konuşmada çevre konusunun önemine değinen Kul, “Doğaya bıraktığımız bazı atıklar inanılmaz ölçüde zararlara yol açıyor. Örneğin bir litre yağ tam 1 milyon litre suyu kirletiyor ya da bir başka örnek o kullandığımız pillerin bir tanesi 4 m2 toprağı zehirliyor.  O yüzden sizlerin doğaya bıraktığı her atık konusunda daha dikkatli olması gerekiyor. Bizlerin de sizlere daha güzel bir gelecek sunabilmemiz, daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmemiz adına çevre konusunu size en ince detayına kadar anlatmamız gerekiyor. Evlerimizde biten pilleri, yağları ya da kağıt plastik gibi atıkları artık çöp kutusuna atmak yerine geri dönüşüme kazandırmamız gerekiyor. Çevre duyarlılığımızı sizlerle en üst seviyeye ulaştıracağız.  İnşallah hep birlikte daha temiz bir Terme’ye” şeklinde konuştu.

Başkan Şenol Kul, gelecek nesillerin çevre konusunda daha duyarlı olması için başlattıkları projenin Terme’deki her okulda verileceğini ve doğayı kirletmek yerine ona sahip çıkan nesiller yetiştirmek için büyük bir adım olacağını kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BÖLGE ve İLÇELER Haberleri