HER ZAMAN YAŞLILARIN YANINDA

Büyük Anadolu Hasteneleri'nden "Dünya Yaşlılar Günü" farkındalığı

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından "1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü" dolayısıyla bilgilendirici broşürler dağıtılıp, uyarıcı afişler asıldı.

Sağlıklı yaşlanmanın sürdürebilirliği yanlızca tanı ve tedavi hizmetlerinin uygun ve etkili sunumuyla değil, aynı zamanda bireylerin bağımlılık yapıcı maddelerden ve alışkanlıklardan korunması, düzenli ve sağlıklı beslenmesi, uygun fiziksel egzersiz ve spor aktivetelerinde bulunması, yaşlıların ve aile bireylerinin sağlıklı yaşlanma konusunda farkındalık olmasıyla gerçekleşecektir.

Yaşlılık döneminde sıkça karşılanan sağlık sorunları hakkında bilgi vermek konuyla ilgili olarak farkındalık oluşturmak amacıyla Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Meydan ve Çiftlik Şubeleri'nde 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla afişler asıldı, broşürler dağıtıldı. Detaylı bilgi almak isteyen yaşlılar ilgili doktorlara yönlendirildi.

Alzhemier, Demans, Depresyon ve kalp, damar hastalıkları yaşlılık döneminde sıkça karşılanan sağlık problemleri olduğunu belirten Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri bölüm uzmanı doktorları, "Yaşlılarımız; geçmişimizin tecrübelerini bugünlere aktaran, milli kültür ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan toplumsal hayatımızın en kıymetli hazineleridir. Büyüklerimizi sadece özel gün ve haftalarda değil yılın her gününde hatırlayarak onlarla birlikte olduğumuzu onlara hissettirmeliyiz. Onlara sahip çıkmak ve onlarla ilgilenmek tüm toplum bireylerinin vatandaşlık görevidir. Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri olarak, yaşlı hastalarımızın hastanemize girişinden, çıkışına kadar görevli sağlık personellerimiz tarafından ilgilenilmekte, talepleri karşılanmakta, mutlu bir şekilde hastanemizden ayrılmaları için her türlü çaba gösterilmektedir. Bu anlamda sadece Dünya Yaşlılar Gününde değil her zaman büyüklerimize sahip çıkıyor, onların sağlık problemleri ile yakından ilgileniyoruz.

Yaşlanma, organizmanın giderek biyolojik verimliliğini yitirmesi, çevresine uyumda güçlük çekmesi ve direnç mekanizmalarında gerileme olarak tanımlanabilir. Bu anlamda vücudumuzu yaşlılık dönemine gelmeden sağlıklı yaşam kurallarına uyarak hazırlayabiliriz bununla ilgili olarak detaylı bilgileri herhangi bir sağlık kuruluşundan bilgi edinebiliriz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SAĞLIK Haberleri