ŞENLENDİRME PROJELERİ CANİK’TE START VERDİ

ŞENLENDİRME PROJELERİ CANİK’TE START VERDİ
Canik Şube Başkanlığı Türk Kızılay’ının talimatları doğrultusunda hazırlanmasını istediği projeler Genel Merkez tarafından onaylanmış olup,  projelerin yürütülebilmesi için gönülleri hem eğitiyor hem de gönüllü sayısını artırmaya çalışılıyor.

2019 Eylül ayında 13 il ve Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile şenlendirme projeleri toplantılarına çağrılan Samsun grubu olarak Canik Şube başkanlığı da bu çalışmalara katılmış ve şube yönetimi ve gönüllüler tarafından hazırlanan “Sevgi Yemekleri” ,”Spor yap şiddete dur” projesi kapsamında   “Her şeyin farkında mısın”  projeleri hazırlanmış ve Genel Merkeze gönderilmişti. Genel Merkez tarafından onay verilen 3 projenin yürütülmesi paydaşlarla görüşülmekte ve projelerin uygulanma alanları için yer tespitleri yapılmaktadır Türkiye Kızılay Derneği’nin gönüllüleri ve çalışanları ile birlikte hareket ederek memleketin ve dünyanın her köşesine ihtiyaç duyulan alanlarda hizmet götürmek için personeline ve gönüllülerine yol göstermek, paydaşlarını bilgilendirmek olduğundan her hafta sonunda Canik Şube Başkanlığı toplantı salonunda gönülleri ile bir gelen Türk Kızılay Canik Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Örs Türk Kızılay Canik Şubesi Yönetim Kurulu ikinci Başkanı Köksal Öner tarafından bilgilendirilirken, Şenlendirme projelerin uygulanması içinde  start  verildi.

‘KURALLARA UYARAK YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ’
Gönüllülük, insan gelişiminin sürekliliğini sağlamaya ve böylece toplumsal gelişimin de sürekliliğini desteklemeye katkıda bulunmakta olduklarını anımsatan Türk Kızılay Canik Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Örs,"Gönüllü faaliyetler, insanlar arasındaki yardımlaşma, paylaşma, dayanışma, bildiğini öğretme duygu ve davranışlarına örnek olma gibi nitelikler kazandırdığından güçlü toplum oluşmasına doğrudan katkı sağlandı. Şubeye gelen gönüller çalışmaları yakından takip ediyorlar. Türk Kızılay gönüllüsü, uluslararası çocuk hakları, insan hakları, insancıl hukuk belgelerine ve kurum mevzuatlarına bağlı kalarak çalışır. Gönüllü, kendisi için hazırlanmış kılavuz ve iş tanımına riayet eder. Kızılay Temel İlkeleri doğrultusunda hareket eder, Türkiye Kızılay Derneği gönüllü ahlak ve davranış kurallarını uygular. Gönüllüler, Türkiye Kızılay Derneği ile yaptıkları anlaşma uyarınca göreve hazır bulunmalıdırlar. Kızılay gönüllüleri, Kızılay’ın ilkelerine ve değerlerine bağlıdır. Saygı, merhamet, ayrım yapmamak, gönüllünün ana değerlerinden olmalıdır" dedi.

‘HER ZAMAN HEDEFİMİZE DOĞRU İLERLEMEKTEYİZ’
Farkındalık yaparak, yollarına devam ettiklerinin altını çizen Türk Kızılay Canik Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Örs,” Türk Kızılay’ı olarak farklı alanlarda çalışmakta olup 2020 yılında farklı bir boyut kazandırmak isteyen Türk Kızılay’ı Genel Merkez’i sayesinde şenlendirme projelerine dahil edilmiş olmamamızdan dolayı şube olarak 3 adet proje hazırladık. Projelerimiz onaylanmadan önce biz gönüllerimizi hazır tutuyorduk. Projelerimizin onayından sonra şenlendirme projelerinin uygulanması için hızlı bir şekilde start vermiş bulunmaktayız.  Bu maksatla yönetim kurulumuzla birlikte projelerimizi uygulamaya başlamış buluyoruz.  İyilik yolunda bulunmak isteyenleri Türk Kızılay’ı Gönüllüsü olamaya davet ediyorum. Gönüllü sayımız artıkça daha güzel işler yapacağız. Türk Kızılay’ı gönüllüsü olmak için her hangi bir şart aranmamakta iyilik hareketinde bulunmak isteyen her yaş grubundan gönüllere kapımız açıktır"diye konuştu.  Köksal Öner
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.