"Sen de inan Samsun"

"Sen de inan Samsun"
İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci, Samsun gündemine dair basın açıklamasında bulundu. Tüfekci, açıklamasında, seçim sloganlarının "Sen de inan Samsun" olarak belirlediklerini söyledi.

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere İYİ Parti'nin Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak giren İmren Nilay Tüfekci, Samsun gündemine dair basın açıklaması yaptı.

Açıklamasına "Öncelikle her birinize hoş geldiniz diyor; sizlerin aracılığıyla bütün Samsunlu hemşehrilerime selam, sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum. Basın ve kamuoyuna, seçim kampanyamız ve seçim koordinasyon merkezimize Ak Parti tarafından yapılan engelleme çalışmalarını duyurduk ama ben sizlerin de yaşananları bizzat görmenizi arzu ettim." sözleri ile başlayan Tüfekci, "Biliyorsunuz seçimler demokrasinin bayramıdır. Halkın seçme hakkını, bizlerin de seçilme hakkının hayat bulduğu çok kıymetli bir süreçtir. İşte tam da bu yüzden bu süreçler hem demokrasiye hem de seçme ve seçilme hakkı gibi bu işin en temek başlıklarına uygun yürümelidir" dedi.

"Ben sahada emeğimle var oldum"
Yaptığı açıklamada, sahada kendi emeği ile var olduğunu vurgulayan Tüfekci, "Partim ve en başta şahsım olarak bugüne kadar hiçbir siyasi yarış ve süreç esnasında bu ilkelerin dışına çıkmadım. Ben sahada emeğimle var oldum. Saygımla var oldum. Belki de en önemlisi bu şehre ve vatandaşımıza hizmet için var oldum. Hiç kimseye ahlakın, siyasi ve toplumsal etiğin dışında ne davrandım ne de tek bir söz söyledim. Tek bir an bile kazanmak için her yol mübahtır anlayışı içinde olmadım. İnandığım yerde oldum. İnandığımı konuştum, inandığım davanın da neferi ve yolcusu oldum. Sıfatların ve bu sıfatları getirdiği hiçbir ayrıcalık benim mevcut yaşamımın önüne geçme şansı olmadı." dedi.

manset-3.jpeg

"Sen de inan Samsun"
Seçim sloganlarının "Sen de inan Samsun" olarak belirlediklerini söyleyen Tüfekci, vatandaşlar tarafından benimsendiklerini ifade etti.

Vatandaş ile aralarındaki bağın da her geçen gün güçleneceğini vurgulayan Tüfekci, "Samsun ve Samsun halkına olan inancımız nedeniyle seçim sloganımızı "Sen de inan Samsun" olarak belirledik. Bu slogan vatandaşımız tarafından o kadar benimsendi ki bu söylem üzerinden bağ kurmaya başladık." ifadelerini kullandı. Göreceksiniz bu bağ her geçen gün artarak devam edecek. Büyüyecek. Şehir, 23 yıldır onları kandıranlar yüzünden kaybettikleri inançlarını, bizimle tazeliyor. Bu şehirde yaşayan herkes, buna siz sevgili basın mensupları da dahil olmak üzere eksiklikleri görüyor. Bizim seçim sloganımıza cevaben, ‘Samsun 23 Yıldır inandığı yolda yürüyor’ diye bir söylem geliştirip yanına da Sayın Cumhurbaşkanının resmini koyuyorlar. O zaman sormak istiyorum kendilerine; 23 Yıldır size mutlak iktidar ve güç veren Samsun için ne yaptınız? Neredeyse her yağan yağmurda neden sele kaplıyoruz. Samsun’a yoğun kar yağmaz ama neden her yağdığında hayatımız felç oluyor. Akıllı dediğiniz trafik uygulamasıyla neden insanları çıldırtma noktasına getirdiniz. Tarım sayenizde bitme noktasına geldi, çiftçimiz neden perişan. Bütün fabrikaları kapattınız, tek bir üretim hattımız neden yok. İş ve istihdam adına ne yaptınız? Turizm için cennet olan bu şehirde neden taş taş üstüne koymadınız. Hayvancılık için en iyi alanlara sahipken neden Samsunlu evine et sokamıyor. Emeklileri ölüme mahkum ettiniz, peki belediye olarak siz ne yaptınız onlar için. Esnaf bitik durumda, kirasını ödeyemiyor, vergisini ödeyemiyor belediye olarak esnafa bir kuruş desteğiniz oldu mu?" dedi.

manset.jpeg

"Hızdan kastınız ne anlamadık"
Yaptığı açıklamada gençlerin işsiz olduğunu da vurgulayan Tüfekci, "Gençler işsiz, gençler umutsuz Samsunlu gençler için somut ne yaptınız? Kadınlar ne durumda haberiniz var mı? Şartlarını geliştirmek için büyükşehir belediyeniz 23 yıldır ne yaptı? Siz 23 yıldır Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ardına sığınıp, makam, mevki, güç sahibi oldunuz. Ama vatandaşı unuttunuz. Samsun’u unuttunuz. Şehrin önceliklerini unuttunuz. Samsunlunun ise içinde bulunduğu durumdan haberiniz bile yok. Peki bütün bunlardan sonra bilboardlarda ne vaat ediyorsunuz? ‘Daha Hızlı Samsun’. Hızdan kastınız ne anlamadık ama başta trafik olmak üzere olanlar ortada." şeklinde konuştu.

"Bütün Samsun’a selam olsun"
Seçim çalışmaları kapsamında engellendiklerini belirten Tüfekci, "Şimdi işi gücü bırakıp bizi engellemenin peşine düştünüz. Seçim koordinasyon merkezimizin önünü kapatmak için, çaba, para, zaman harcıyorsunuz. Yine kendiniz için yapıyorsunuz. Derdiniz seçim kazanıp saltanatınızın devam etmesini sağlamak. Güneş balçıkla sıvanmaz arkadaşlar. Bu seçimlerde vatandaşın kendilerine hizmet etmeleri için verdikleri oylarla kurulan saltanatın, yine vatandaşın bizlere vereceği oy ve yetkiyle yıkılacağı zamandır. Bu duygu ve düşüncelerle bütün Samsun’a selam olsun. 31 Mart günü herkes inancının ve emeğinin karşılığını alacak. Katılımınız, hepinize çok teşekkür ediyorum. Ve diyorum ki "Sen de İnan Samsun". Unutmayın sizi ve şehri unutup kendi makamlarının peşinde olan hiç kimseye mecbur değilsin." diyerek konuşmasını sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.